ÉAz É a magyar ábécé tizedik betűje, de mint az E diakritikus változata, használatos többek közt a francia, spanyol, ír írásban is.

Tartalomjegyzék

Karakterkódolás


Karakterkészlet Kisbetű (é) Nagybetű (É)
EBCDIC 233 201
bináris EBCDIC 11101001 11001001
Unicode U+0065 U+0045
HTML/XML é É

Jelentése


Zene

Földrajz

Kiejtése különböző nyelveken


magyar, ír – [eː]
szlovák, cseh – [ɛː]
francia, olasz, spanyol, katalán – [e]
afrikaans – [ɛ]
portugál – [ˈɛ]
izlandi – [jɛː]
aráni – [e] (hangsúlyos szótagban)
Kategóriák: Latin betűk


Dátum: 29.03.2021 08:19:58 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.