001 – Az első bevetés - huwiki.org

001 – Az első bevetés001 – Az első bevetés
(Stormbreaker)
2006-os brit–német–amerikai film
Rendező Geoffrey Sax
Producer Marc Samuelson
Peter Samuelson
Steve Christian
Andreas Grosch
Vezető producer Anthony Horowitz
AlapműAnthony Horowitz: Stormbreaker
Műfaj
Forgatókönyvíró Anthony Horowitz (regény és forgatókönyv)
Főszerepben Alex Pettyfer
Ewan McGregor
Mickey Rourke
Bill Nighy
Andy Serkis
Alicia Silverstone
Zene Alan Parker
Gyártás
Gyártó
  • The Weinstein Company
  • Moving Picture Company
  • Isle of Man Film
  • Samuelson Productions Ltd
Ország Egyesült Királyság
Nyelv angol
Forgatási helyszín
Játékidő 93 perc
Költségvetés 40 millió dollár[1]
Forgalmazás
Forgalmazó Medusa Film
Bemutató2006. július 21. (UK)
2006. október 6. (USA)
Korhatár III. kategória (F/4199/J)
Bevétel 23 937 870 dollár[2]
További információk

A 001 – Az első bevetés (Stormbreaker) Geoffrey Sax 2006-ban bemutatott akciófilmje; a forgatókönyvet Anthony Horowitz, a film alapjául szolgáló regény írója készítette, a főbb szerepekben Alex Pettyfer, Mickey Rourke és Ewan McGregor látható.

Tartalomjegyzék

Történet


Alább a cselekmény részletei következnek!

Alex Rider (Alex Pettyfer) átlagos tinédzser. Bankigazgató nagybátyjával, Ian Riderrel (Ewan McGregor) él együtt, aki azonban váratlanul, rejtélyes körülmények között meghal. Alex rájön, hogy bácsikája valójában kém volt, akit az egyik leghírhedtebb bérgyilkos, Yassen Gregorovich (Damian Lewis) ölt meg. A fiú ráébred, hogy amíg ő látszólag csak a kedvelt hobbijait űzte, nagybátyja tudatosan a kémkedésre készítette fel, és az MI6 speciális hadműveleti csoportjának két tisztje, Mr. Blunt (Bill Nighy) és Mrs. Jones (Sophie Okonedo) minden lépését figyelte. Alex profi nyelvész, búvár, hegymászó, mesterlövész és harcművész lett – minden képessége megvan arra, hogy szuperkém legyen és néhány titkos fegyverrel felszerelkezve készen áll az első bevetésére.

Darrius Sayle (Mickey Rourke) milliárdos felajánlja, hogy minden angliai iskolának ingyenes szuperszámítógépet, egy Stormbreakert adományoz. Alexre vár a feladat, hogy kinyomozza a férfi valódi indítékait, álruhában behatol Sayle szigorúan őrzött rejtekhelyére, de fogságba esik. Sayle felfedi Alexnek, milyen halálos titkot rejtenek a számítógépek, majd egy óriási medúza elé veti a fiút. Alex azonban megmenekül, és Londonba siet, ahol a miniszterelnök éppen a Strombreaker-hálózat indítógombját készül megnyomni a hivatalos avatóünnepségen, amely aktiválja a halálos számítógépeket a brit iskolákban. Alex az utolsó pillanatban hatástalanítja a gyilkos hálózatot, és a házvezetőnője, Jack Starbright (Alicia Silverstone), valamint iskolai barátja, Sabina Pleasure (Sarah Bolger) segítségével üldözőbe veszi és ártalmatlanná teszi Sayle-t, ezután folytatja ügynöki pályáját.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők


Szerep Színész
Alex Rider Alex Pettyfer
Jack Starbright Alicia Silverstone
Darrius Sayle Mickey Rourke
Mrs. Tulip Jones Sophie Okonedo
Mr. Alan Blunt Bill Nighy
Sabina Pleasure Sarah Bolger
Mr. Grin Andy Serkis
Ian Rider Ewan McGregor
John Crawford Jimmy Carr
brit miniszterelnök Robbie Coltrane

Magyarul olvasható


Jegyzetek


  1. Box office / business for Stormbreaker (2006) (angol nyelven). Internet Movie Database. (Hozzáférés: 2009. augusztus 31.)
  2. Alex Rider: Operation Stormbreaker (angol nyelven). Box Office Mojo. (Hozzáférés: 2009. augusztus 31.)

Külső hivatkozások


  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: 2006 filmjei | Brit akciófilmek | Brit filmvígjátékok | Londonban játszódó filmek


Dátum: 29.08.2020 10:20:25 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.