A Csillagok háborúja dátumaiA Csillagok háborújának a galaktikus történelmének az idővonala a kánon alapján. A galaxis szempontjából fontos események időrendi feljegyzése. A galaktikus időszámítás kiindulási pontja a yavini csata. A Y. e. (YE) azt jelenti, hogy Yavin előtt, a Y. u. (YU) pedig, hogy Yavin után (a yavini csata előtt/után, angolul: Before/After the Battle of Yavin, BBY/ABY).

Egy standard galaktikus év (az év hosszúsága a Coruscant bolygón) 365 standard napból áll. Egy standard nap egyenlő egy nappal a Coruscant bolygón (huszonnégy óra).

Tartalomjegyzék

Idővonal


A galaktikus történelem kronológiája


Őstörténet (Keletkezéstől - Y. e. 25. évezredig)

A Régi Köztársaság (Y. e. 25. évezred - 1 032)

Kezdetek

Y. e. 25 000 - 5 000

A Régi Köztársaság bukása (Y. e. 5 000 - 1 032)

Jedi - Sith háború (Y. e. 5 000 körül)
Y. e. 5 000 - 1 032
Sötét kor (Y. e. 1 032)

Galaktikus Köztársaság (Y. e. 1 032 - 19)

A Köztársaság felemelkedése

Y. e. 1 000 - 360

Galaktikus Köztársaság fénykora (Y. e. 360 - 82)

Y. e. 82 - 32

Galaktikus Köztársaság bukása (Y. e. 32 - Y. e. 19)

A klónháborúk előzménye (Y. e. 32 - 22)
Klónháborúk (Y. e. 22 - Y. e. 19)

Galaktikus Birodalom (Y. e. 19 - Y. u. 5)

A yavini csata után

A kiterjesztett univerzum eseményei az endori csata után

Y. u. 34 – Csillagok háborúja VIII: Az utolsó jedik

Jegyzetek


További információk


  • Sci-fi portál
  • Csillagok háborúja portálKategóriák: Csillagok háborúja események


Dátum: 27.03.2021 07:33:35 CET

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.