A Gyűrű SzövetségeA Gyűrű Szövetsége
Szerző J. R. R. Tolkien
Eredeti cím The Fellowship of the Ring
Műfaj fantasyregény
Sorozat A Gyűrűk Ura
Kapcsolódó film A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége
Kiadás
Kiadó George Russell & Unwin
Kiadás dátuma 1954. július 29.

A Gyűrű Szövetsége J. R. R. Tolkien angol író A Gyűrűk Ura című fantasy-regényének első kötete. A Két torony és a Király visszatér követik. Eredetileg 1954. november 11-én jelent meg az Egyesült Királyságban. Magyarul először a Gondolat Kiadónál jelent meg a mű, 1981-ben. Az első 11 fejezetet a versbetétekkel együtt Réz Ádám, a 12. fejezettől a prózai részeket Göncz Árpád fordította, a verseket pedig Tandori Dezső.

Magyarul


Fordítás


  • Középfölde-portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: 1954 regényei | 20. századi angol regények | Középfölde | Fantasyregények


Dátum: 31.03.2021 07:21:01 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.