A három testőr Afrikában (film)A három testőr Afrikában
1996-os magyar film

Az Idegenlégióban: Potrien őrmester, Csülök, Senki Alfonz, Tuskó Hopkins
Rendező Bujtor István
Producer Bujtor István
Hámori Tamás
AlapműRejtő Jenő: A három testőr Afrikában
Műfaj filmvígjáték
kalandfilm
Forgatókönyvíró Bujtor István
Főszerepben Koncz Gábor
Szilágyi István
Rátóti Zoltán
Stenczer Béla
Zene Frenreisz Károly
Operatőr Gulyás Buda
Kende János
Vágó Szécsényi Ferencné
Jelmeztervező Tordai Hajnal
Gyártás
Gyártó MAHIR
Ország Magyarország
Nyelv magyar
Forgatási helyszín
Játékidő 80 perc
Képarány 1,85:1
Forgalmazás
Forgalmazó Budapest Film
DotKom Média Bt. (DVD)
Bemutató 1996. szeptember 26.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk

A három testőr Afrikában Rejtő Jenő azonos című regényéből (1940) készült, 1996-ban bemutatott színes magyar filmvígjáték, Bujtor István rendezésében.

Tartalomjegyzék

Szereplők


Tartalom


A francia idegenlégió sivatagi erődjében három jó barát romantikus kalandra készül. A titokzatos, gyönyörű szőke lány, Yvonne bátyját akarják felkutatni. A férfi a sivatag kellős közepén lévő büntetőtáborban raboskodik. Ide kell eljutniuk. Kisebb csínytevések után mindhárman bekerülnek a büntetőtranszportba, velük tart marcona tisztjük, Potrien is. A büntetőtábor helyén idilli körülményeket találnak. Nemsokára rájönnek, hogy az egész történet mögött nagyszabású pénzügyi átverés rejlik. Megtalálják Yvonne bátyját, sőt apját is, majd kiderül, hogy álruhában a lány is velük tartott. Megszöknek, hogy a panamát leleplező titkos iratot eljuttassák a hadvezetéshez.

Díjak


1997-ben megkapta a Moziüzemeltetők díját, a legnagyobb közönséget vonzó film címét.

Érdekesség


A film elején a lemészárolt üldöző csapatot nők játszották.[2]

Televíziós megjelenés


TV-1/m1, m2, Duna TV, Viasat 3, m3, Mozi+, PRIME, Moziverzum, TV2

Jegyzetek


További információk


  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: 1996 filmjei | Könyvadaptációk | Magyar filmvígjátékok | Magyar kalandfilmek | Budapest Film-filmek


Dátum: 28.03.2021 12:48:58 CET

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.