A király visszatérA király visszatér
Szerző J. R. R. Tolkien
Eredeti cím The Return of the King
Műfaj
  • speculative fiction
  • fantasyregény
Sorozat A Gyűrűk Ura
Előző A két torony
Kapcsolódó film A Gyűrűk Ura: A király visszatér
Kiadás
Kiadó George Russell & Unwin
Kiadás dátuma 1955. október 20.

A király visszatér J. R. R. Tolkien angol író A Gyűrűk Ura című fantasy-regényének harmadik kötete. A Gyűrű Szövetsége és a Két torony előzik meg. Először 1955. október 20-án jelent meg az Egyesült Királyságban. Magyarul elsőként a Gondolat Kiadónál jelent meg a mű, 1981-ben. A prózai részeket Göncz Árpád fordította, a verseket pedig Tandori Dezső.

Fordítás


Magyarul


  • Középfölde-portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: 1955 regényei | 20. századi angol regények | Középfölde | Fantasyregények


Dátum: 31.03.2021 07:21:03 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.