A majmok bolygója (regény) - huwiki.org

A majmok bolygója (regény)A majmok bolygója
Az első amerikai kiadás könyvborítója (1963)
Szerző Pierre Boulle
Eredeti cím La Planète des singes
Műfaj
  • post-apocalyptic novel
  • sci-fi regény
  • disztópikus regény
Kiadás
Kiadó Le Livre de poche
Kiadás dátuma 1963
ISBN978-4-488-63201-4
A Wikimédia Commons tartalmaz A majmok bolygója témájú médiaállományokat.

A majmok bolygója (franciául: La planète des singes) Pierre Boulle 1963-ban megjelent tudományos fantasztikus könyve. A regény francia nyelven íródott, először Franciaországban jelent meg.

A könyv Magyarországon először 1971-ben jelent meg Kozmosz Fantasztikus Könyvek sorozatban. A regényt Kováts Miklós fordította magyar nyelvre.

Tartalomjegyzék

Történet


Ulysse Mérou, a francia újságíró 2500-ban két társával útnak indult, hogy távoli világokat ismerjenek meg. Utazásuk pár hónapja alatt a Földön valójában több száz év telt el. A Betelgeuse csillagrendszerbe érve stabil külső pályára állították az űrhajójukat, és leszálltak az ismeretlen, ám lakható bolygóra. Ebben a világban a meztelen – beszédre képtelen – emberekre az evolúció csúcsán álló majmok vadásztak. A főszereplő is fogságba került, a majmok az egyik városukba szállították, hogy a többi emberrel együtt kísérleteket végezzenek el rajta.

Szereplők


Magyar kiadások


Feldolgozások


Jegyzetek


Források


  • Sci-fi portál
  • Franciaország-portálKategóriák: 20. századi francia regények | Francia sci-fi regények | 1963 regényei


Dátum: 30.01.2021 03:28:46 CET

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.