A titánok harcaA titánok harca
(Clash of the Titans)
2010-es brit–amerikai 3D-s film
Rendező Louis Leterrier
Producer Kevin De La Noy, Basil Iwanyk
Vezető producer Richard D. Zanuck
AlapműClash of the Titans
Műfaj
Forgatókönyvíró Travis Beacham, Phil Hay, Matt Manfredi, Beverley Cross
Főszerepben Sam Worthington
Mads Mikkelsen
Alexa Davalos
Danny Huston
Gemma Arterton
Pete Postlethwaite
Liam Neeson
Ralph Fiennes
Zene Ramin Djawadi
Operatőr Peter Menzies Jr.
Vágó
  • Martin Walsh
  • David Freeman
  • Vincent Tabaillon
Jelmeztervező Lindy Hemming
Gyártás
Gyártó Legendary Pictures
Ország USA
 UK
Nyelv angol
Forgatási helyszín
Játékidő 118 perc
Költségvetés 125 millió dollár[1]
Képarány 2,35:1
Forgalmazás
Forgalmazó Warner Bros.
InterCom Zrt.
Bemutató 2010. április 2.
2010. április 15.[2]
Korhatár12
Bevétel 486 796 677 amerikai dollár[1]
Kronológia
ElőzőClash of the Titans
KövetkezőTitánok haragja
További információk

A titánok harca (eredeti cím: Clash of the Titans) 2010-ben bemutatott amerikaibrit koprodukcióban készült fantasyfilm Louis Leterrier rendezésében.

Tartalomjegyzék

Történet


Alább a cselekmény részletei következnek!

Az idők kezdetén Zeusz, Hadész és Poszeidón harcoltak a titánok ellen. Hádész – Zeusz tanácsára – saját testéből késztette el a Krakent, ami sikeresen elpusztította ellenfeleiket. Zeuszé lett az Olümposz trónja, Poszeidóné a tenger. Hádész viszont, – akit Zeusz becsapott – levettetett az alvilágba. Az Olümposz ura megteremtette az embert azért, hogy azok imáikkal, fohászaikkal erősítsék teremtőjüket, s az Olümposz minden istenét. Az ember azonban tudatra ébredt, s megelégelte, hogy imáikért cserébe sokszor árvizet, földrengést küldenek az égi urak. Elfordultak régi imádottjaiktól, lerombolták templomaikat, s saját útjukat kezdték járni. Az istenek bosszút esküdtek...

Egy kicsiny halászhajó egy ládát talál a tenger habjaiban, ami egy halott asszonyt és egy élő kisbabát rejt. Az öreg hazaviszi, s feleségével együtt felneveli Perszeuszt, aki szép szál legénnyé serdül és folytatja apja mesterségét. Elzarándokolnak kis hajójukkal Zeusz kolosszusáig, amelyet épp érkezésükkor dönt a tengerbe egy sereg katona. A szobor szerencsére nem tesz kárt a hajóban, de Hádész megjelenik, a katonákra alvilági lények tömegét küldi, a kis hajót pedig egyetlen mozdulattal elsüllyeszti.

Csak Perszeusz éli túl a katasztrófát, akit a katonák Argosz városába visznek a király elé. Az udvarban folyik a mulatozás, mindenki jókedvű. Isteneikről elfeledkezve az emberek a király leányának szépségét Aphroditéhoz hasonlítják. Ez végképp kihozza Zeuszt a béketűréséből, és engedi Hádésznak, hogy „gondoskodjon” az emberekről, így az alvilág ura nekilát, hogy megvalósítsa sötét célját. Őt ugyanis nem érdeklik a fohászok, a félelem és a rettegés az, ami erőt ad neki. Ellátogat hát Argoszba, hogy közölje: 10 nap múlva rájuk uszítja a Krakent, vagy feláldozzák Androméda hercegnőt, akit Aphroditéhoz hasonlítottak.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők


Szerep Színész Magyar hang
Perszeusz Sam Worthington Széles Tamás
Zeusz Liam Neeson Helyey László
Gemma Arterton Bertalan Ágnes
Drakó Mads Mikkelsen Kaszás Gergő
Hádész Ralph Fiennes Forgács Péter

Jegyzetek


  1. a b Clash of the Titans (angol nyelven). Box Office Mojo. (Hozzáférés: 2010. június 8.)
  2. Clash of the Titans (angol nyelven). Box office/business. Internet Movie Database. (Hozzáférés: 2010. június 8.)

További információk


  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: 2010 filmjei | Amerikai akciófilmek | Amerikai fantasyfilmek | Amerikai kalandfilmek | Warner Bros. Pictures-filmek | InterCom-filmek | Remake filmek | Brit akciófilmek | Brit fantasyfilmek | Brit kalandfilmek


Dátum: 29.03.2021 02:12:43 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.