Adrian Paul - huwiki.org

Adrian PaulAdrian Paul
Életrajzi adatok
Születési név Adrian Paul Hewitt
Született 1959május 29. (61 éves)
London,
Anglia
Egyesült Királyság
Házastársa Meilani Paul (19901997)
Pályafutása
Aktív évek 1987 – napjainkig
Híres szerepei Duncan MacLeod

Adrian Paul weboldala
Adrian Paul IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap
A Wikimédia Commons tartalmaz Adrian Paul témájú médiaállományokat.

Adrian Paul Hewitt (London, 1959. május 29. –) angol színész és koreográfus. Legismertebb filmes alakítása Duncan MacLeod megformálása volt a Hegylakó című film sorozatváltozatában.

Tartalomjegyzék

Élete


Adrian 1959. május 29-én született Londonban. Édesapja angol, míg édesanyja olasz származású. Gyermekkorában gyakran szerepelt iskolai előadások alkalmával különféle színdarabokban, de ekkor még nem kötelezte el magát a színjátszás mellett. A fiatal Adrian eleinte modellként, majd táncos-koreográfusként dolgozott. 1985-ben Los Angelesbe utazott, annak érdekében, hogy a tengerentúlon fejlessze tovább tánctudását. Első filmszerepét is a táncnak köszönhette, mivel az akkoriban nagy népszerűségnek örvendő tévésorozatban, a Dinasztiában kapott egy apró szerepet, ahol egy orosz balett-táncost alakított. Ez megnyitotta számára az utat a különböző Broadway-darabok és a tévés epizódszerepek (Szépség és Szörnyeteg, Gyilkos sorok, Tarzan) felé. Játszott többek között egy-egy film erejéig Tom Berenger és Sandra Bullock oldalán is. 1991-ben megkapta első főszerepét a Bagoly című filmben, ahol egy volt újságírót alakít, aki miután szemtanúja volt felesége és kislánya meggyilkolásának, nem tud többé aludni, s éjszakánként a rászorulók segítségére siet, ha azok bajba kerülnek.

Barátnője, Alessandra Tonelli félig magyar származású, emiatt sok időt tölt Budapesten.[1] 2 gyermekük van: Angelisa Valentina Rose 2010. január 8-án, Royce 2012. július 16-án született.

Filmjei


Jegyzetek


  1. World articles . [2009. október 12-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2009. október 3.)

Források

Kategóriák: Angol színészek | 1959-ben született személyek | Élő személyek


Dátum: 30.08.2020 09:51:30 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.