Angolkák - huwiki.org

AngolkákAngolkák
Műfaj

Alkotó
Főszereplő
Zeneszerző David Arnold

Ország Egyesült Királyság
Nyelv brit angol
Évadok 4
Epizódok36
Gyártás
Gyártó BBC
Sugárzás
Eredeti adó BBC Three
Eredeti sugárzás2003. szeptember 16. – 2006. december 31.
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz Angolkák témájú médiaállományokat.


Az Angolkák (Little Britain) egy brit szkeccs-sorozat, amelyet eredetileg a BBC Three sugárzott, ma társadói ismétlik a sorozatot. A műsor David Walliams és Matt Lucas alkotása, melyben a legtöbb karaktert ők játsszák. Az Angolkák az angolok mindennapjait mutatja be, alaposan eltorzítva és kiparodizálva. Gyakorlatilag komikus útmutatónak is felfogható: útmutatónak a külföldiek számára, hogyan élnek a britek. A műsor egy szórakoztató rádiósorozatként indult, amely 2000. augusztus 3-tól 2002. február 5-ig volt hallható az Egyesült Királyságban. E rádióműsor annyira sikeres volt, hogy később tévésorozat lett belőle. A televíziósorozat 2003. február 9.-től 2007. január 1.-ig ment az Egyesült Királyságban. Magyarországon először a Cool TV tűzte műsorra 2003-2004 táján. Témájánál fogva nagyon népszerű lett, 3 évadot élt meg 36 epizóddal. Később amerikai változat is készült, Little Britain USA címmel, az azonban nem lett sikeres: mindössze 6 epizódot élt meg.

Források


Kategóriák: 2003-ban bemutatott brit televíziós sorozatok | A BBC saját gyártású műsorai | 2006-ban befejezett brit televíziós sorozatok
Eredet: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Angolkák (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.


Dátum: 31.08.2020 12:35:33 CEST - Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.