Anna Karenina (film, 1911)Anna Karenina
(Анна Каренина)
1911-es orosz–francia némafilm

Rendező Maurice Maître
AlapműLev Tolsztoj
Műfaj dráma
Főszerepben M. Szorohtyina
Gyártás
Gyártó Pathé Frères
OrszágOrosz Birodalom
Játékidő 10 perc
Forgalmazás
Bemutató1911
További információk

Az Anna Karenina (eredeti cím: Анна Каренина, magyaros átírással Anna Karenina) 1911-ben bemutatott fekete-fehér orosz némafilm, amely Lev Tolsztoj azonos című regényének motívumai alapján készült.

Oroszországban ez volt az első film, melyet Tolsztoj regényhősének történetéből forgattak. Rendezője francia volt, de a szerepeket orosz színészek alakították. A Pathé-cég oroszországi stúdiójában forgatták, ahol futószalagon, szinte hetente készültek az új, irodalmi vagy történeti tárgyú filmek.

Főbb szereplők


További információk


  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: 1911 filmjei | Orosz filmdrámák | Könyvadaptációk | Némafilmek | Fekete-fehér filmek


Dátum: 01.04.2021 08:39:01 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.