Az Angyal (sorozat) - huwiki.org

Az Angyal (sorozat)Az Angyal
(The Saint)
Roger Moore, a sorozat címszereplője (1973)
Műfaj televíziós dráma

Alkotó Leslie Charteris
Rendező Peter Yates
Főszereplő
Zeneszerző Edwin Astley

Ország Egyesült Királyság
Nyelv angol
Évadok 6
Epizódok118
Gyártás
Producer Lew Grade
Forgalmazó ITC Entertainment
Sugárzás
Eredeti adó ITV
Eredeti sugárzás1962. október 4. – 1969. február 2.
További információk

Az Angyal (The Saint) egy brit televíziós sorozat, amelyet az 1960-as években született koncepció alapján 1962 és 1969 között az ITC forgatott le az ITV televíziós hálózat számára. Címszereplője Roger Moore. Az első négy évad (összesen 71 epizód) fekete-fehérben készült, színes csak az utolsó két évad 47 epizódja lett.

A sorozat főhőse a Leslie Charteris által 1928-ban írt, Meet the Tiger! (Találkozás a tigrissel) című regény Simon Templarja, becenevén az Angyal egy tolvaj, kalandor úriember.

Az író, Leslie Charteris a szerzője a sorozat fő zenei témájának is.

Tartalomjegyzék

Téma


Teal, a Scotland Yard felügyelője, a regényhez hasonlóan, minden epizódban megpróbálja Simon Templart letartóztatni, miközben ő beleveti magát a kalandokba. Az Angyal Robin Hood modernkori reinkarnációjaként, habozás nélkül, akár a törvényes határok feszegetésével is fellép a csalókkal, a gyönyörű nők irányában erőszakos bűnözőkkel, vagy gazdagokkal, sőt néha formálisan vagy informálisan még a brit vagy amerikai titkosszolgálatokkal szemben is.

Epizódok


A sorozatban hat évad alatt összesen 118 epizód készült.

Évadok Epizódok Az első tévébemutató
Első évad 12 1962
Második évad 27 1963–1964
Harmadik évad 23 1964–1965
Negyedik évad 9 1965
Ötödik évad 26 1966–1967
Hatodik évad 21 1968–1969

Mozifilmek


A sorozathoz kapcsolódóan két mozifilmet is bemutattak szintén Roger Moore címszereplésével:

Hasonló produkciók


Fordítás


Források


  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Televíziós akciósorozatok | Fantasy televíziós sorozatok | 1962-ben bemutatott brit televíziós sorozatok | 1969-ben befejezett brit televíziós sorozatok | Az ITV saját gyártású műsorai


Dátum: 29.08.2020 06:49:36 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.