Az ember gyermekeAz ember gyermeke
Children of Men
(Children of Men)
2006-os brit–amerikai film

Rendező Alfonso Cuarón
Producer Marc Abraham
Eric Newman
Hilary Shor
Iain Smith
Tony Smith
AlapműThe Children of Men
Műfaj
  • posztapokaliptikus film
  • disztópikus film
  • thrillerfilm
  • tech noir
  • sci-fi film
  • filmdráma
  • regény alapján készült film
Forgatókönyvíró Alfonso Cuarón
Timothy J. Sexton
David Arata
Mark Fergus
Hawk Ostby
Főszerepben Clive Owen
Julianne Moore
Michael Caine
Chiwetel Ejiofor
Charlie Hunnam
Zene John Tavener
Operatőr Emmanuel Lubezki
Vágó Alex Rodríguez
Gyártás
Gyártó Universal Pictures
Strike Entertainment
Hit & Run Productions
Ország Egyesült Királyság
Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Forgatási helyszín
Játékidő 109 perc
Költségvetés 76 millió dollár
Képarány 1,85:1
Forgalmazás
Forgalmazó Universal Pictures
UIP-Duna Film
Bemutató 2006. szeptember 22.
2006. november 16.
2006. december 25.
Díj(ak) 2 BAFTA-díj
Korhatár R
16
Bevétel $ 35 327 768
$ 69 015 457
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz Az ember gyermeke
Children of Men
témájú médiaállományokat.

Az ember gyermeke (Children of Men) egy Oscar-díjra jelölt 2006-os science fiction film Alfonso Cuarón rendezésében, ami P.D. James 1992-es, The Children of Men című regénye alapján készült. A főszerepben Clive Owen, Julianne Moore és Michael Caine látható.

Tartalomjegyzék

Cselekmény


Alább a cselekmény részletei következnek!

A film helyszíne a disztópikus Egyesült Királyság 2027-ben, amikorra a globális meddőség két évtizede az emberi fajnak kevesebb, mint egy évszázadot hagyott a kihalásig. Ez az egész világra kiterjedő szociális összeomlást eredményezett, terrorizmussal, környezeti pusztításokkal és menekültek millióinak megjelenésével súlyosbodott a bolygó állapota. Az emberiség látszólagos utolsó reménye a titkosított Humán Projektben rejlik, egy csapatban, akik az emberi faj megmentésén fáradoznak. Mikor egy várandós nyugat-afrikai menekült, Kee feltűnik a semmiből, a köztiszviselő Theo Faron feladata lesz, hogy elvigye őt az emberek újonnan alapított jövője felé, egy megbeszélt találkozóra a Humán Projekttel, s közben meg kell védenie őt Nagy-Britannia aktív és nyomasztó bevándorló-üldözésétől.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Fogadtatás


A filmet jól fogadták a kritikusok, többen közülük külön megjegyezték a jól kiválasztott, karácsonyra időzített észak-amerikai bemutató idejét, hiszen a film hordozza a remény, a megváltás, a hit üzenetét. Az ember gyermekében, hasonlóan Cuarón korábbi munkájához, az Anyádat is című filmhez, a rendező folytatja a jelenkor szociális, gazdasági és politikai ügyeinek kiterjedt használatát, amiket egészen a szereplők motivációjának szintjére emel. Művészi szempontból a filmet operatőri munkája révén is kiemelték, közelebbről a single-shot, azaz vágás nélkül felvett akciójeleneteket. Ezen a téren számos elismerést gyűjtött a produkció.

Szereplők


Szereplő Színész Magyar hang
Theo Faron Clive Owen Selmeczi Roland
Julian Taylor Julianne Moore Kubik Anna
Jasper Palmer Michael Caine Fülöp Zsigmond
Kee Claire-Hope Ashitey Pikali Gerda
Luke Chiwetel Ejiofor Stohl András
Miriam Pam Ferris Kocsis Mariann
Patric Charlie Hunnam Király Attila
Nigel Danny Huston Juhász György
Syd Peter Mullan Borbiczki Ferenc

Díjak és jelentősebb jelölések


További információk


  • Sci-fi portál
  • FilmművészetportálKategóriák: 2006 filmjei | Könyvadaptációk | Amerikai filmdrámák | Amerikai tudományos-fantasztikus filmek | Amerikai thrillerek | Brit filmdrámák | Brit tudományos-fantasztikus filmek | Brit thrillerek | Universal Pictures-filmek | UIP-Duna Film-filmek | Disztópia


Dátum: 01.04.2021 09:13:04 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.