BádogjátékBádogjáték
(Tin Toy)
1988-as amerikai animációs rövidfilm
Rendező John Lasseter
Producer William Reeves
Műfaj
  • animációs film
  • családi film
  • fantasyfilm
Forgatókönyvíró John Lasseter
Zene David Slusser
Gyártás
Gyártó Pixar Animation Studios
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Játékidő 6 perc
Képarány 1,78:1
Forgalmazás
Forgalmazó Buena Vista Pictures
Bemutató 1988. augusztus 2.
További információk

A Bádogjáték (eredeti cím: Tin Toy) a Pixar Animation Studios 1988-ban készült rövidfilmje, amely számítógép-animációs technikával készült. A John Lasseter rendezte rövidfilm 1989-ben elnyerte a Legjobb animációs rövidfilmnek járó Oscar-díjat.

Történet


Alább a cselekmény részletei következnek!

A film egy szobában játszódik, szereplői a címszereplő játék, egy egy láb magas, mechanikus utcai zenész-bábu és egy kisbaba. Ez az első alkalom, hogy valóságos embert kíséreltek meg számítógéppel animálni.

Eleinte a játék örül, hogy a baba játszik vele, egészen addig, míg ráeszmél, mennyire kártékony tud lenni egy kisbaba. Bemenekülve a fotel alá, felfedez tucatnyi más játékot, akik nem mernek kimenni onnan. Ám a baba elesik és sírásban tör ki, így a főszereplő játék úgy dönt, nincs mit tenni, segítenie kell. Bohóckodása felvidítja a kicsit, aki fogja, erőszakosan rázni kezdi és elhajítja. Miután játékunk magához tér az őt ért megrázkódtatásból, bosszúsan veszi észre, hogy a baba megfeledkezett róla és most már csak az őhozzá tartozó kartondobozzal játszik.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Érdekességek


Külső hivatkozások


  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: 1988 filmjei | Pixar-filmek | Amerikai számítógépes animációs filmek | Amerikai családi filmek | Amerikai fantasyfilmek | Amerikai rövidfilmek | Az amerikai nemzeti filmregiszter filmjei | John Lasseter-filmek


Dátum: 28.03.2021 01:01:53 CET

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.