BB-8BB-8
Csillagok háborúja-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenése Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő
Megalkotta

Dave Chapman

Brian Herring
A Wikimédia Commons tartalmaz BB-8 témájú médiaállományokat.

BB-8 egy droid karakter a Star Wars filmekből, az első megjelenése a J. J. Abrams által rendezett Star Wars: Az ébredő Erőben volt, illetve szerepelt a 8. epizódban, a Star Wars: Az utolsó Jedikben is. BB-8 egy gömb alakú droid, akinek a feje egy a testen szabadon mozgó félgömb. A kezdeti elképzelésekben BB-8 feje még két rúddal az oldalához volt rögzítve, de ezt elvetették.

Megjelenése A Star Wars filmekben


Az ébredő Erő

BB-8 először az Ébredő Erő előzetesében volt látható 2014. november 28-án.

BB-8 a Köztársaság által támogatott Ellenállás egyik X-szárnyú pilótájának, Poe Dameronnak a droidja. Poe feladata az volt, hogy elmenjen a sivatagos Jakku bolygóra, ahonnan elhozzon egy térképet, amely elvezet Luke Skywalkerhez. Ám eközben megjelenik az Első Rend abban a faluban, ahol Poe is van, mert ők is meg akarják szerezni a térképet. Mielőtt Poe-t elfognák, a térképet odaadja BB-8-nek, aki elindul vele a sivatagon keresztül. Később találkozik a roncsvadász Reyjel és a dezertált rohamosztagos Finnel, akikkel együtt elmenekül a Jakkuról. Később őket elkapja Han Solo és Csubakka, akik eljuttatják BB-8-et az Ellenállás vezetőjéhez, Leia Organához, és BB-8 ismét találkozik Poe-val.

Az utolsó Jedik

  • Csillagok háborúja portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Droidok a Csillagok háborújában


Dátum: 31.03.2021 05:22:53 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.