Buldózer (Marvel Comics) - huwiki.org

Buldózer (Marvel Comics)Buldózer
Megjelenési információk
Kiadó Marvel Comics
Eredeti neve Juggernaut
Első megjelenés X-men #12
1965. július
Megalkotta Stan Lee
Jack Kirby
Buldózer adatai
Valódi neve Cain Marko
Állapota aktív
Születési helye Berkeley
Faja ember
Csoporthoz tartozása Mutánsok Testvérisége
X-Men
Excalibur
Képességei emberfeletti erő, sebezhetetlenség

A Buldózer, valódi nevén Cain Marko egy kitalált szereplő a Marvel Comics képregényeiben. A szereplőt Stan Lee és Jack Kirby alkotta meg. Első megjelenése az X-men 12. számában volt, 1965 júliusában.

Cain Marko az X-Men csapatát magalapító Charles Xavier professzornak a mostohatestévre. Emberfeletti erejét Cyttorak rubintkövének köszönheti, melyet felhasználva bűnözői karrierbe kezdett. Később feladta alvilági életét és csatlakozott az X-Menhez, majd később az Angliai szuperhőscsapat, az Excalibur tagja lett.

A Buldózer igen népszerű szupergonosztevő volt az olvasók körében, számos animációs sorozatban és videójátékban megjelent. A 2006-os X-Men: Az ellenállás vége című mozifilmben Vinnie Jones, volt labdarúgó és színész alakította.

A szereplő története


Az apám rakétamérnök volt szivi. Én egy csalódás voltam a számára, de ettől még nem vagyok idióta. Van világnézetem, véleményem a nők jogairól, és magasabb célokról. Szerintem a kölykök nagyszerűek, mert még nem volt idő elcseszni őket. Szeretem nézni a valóságshowkat, mert látom, hogy vannak nálam hülyébb emberek is… és ami a legfontosabb, Mets és Jets rajongó vagyok.”
– Bulldózer szavai védőügyvédjéhez, az Amazonhoz[1]

Jegyzetek


  1. Uncanny X-Men 435 „Bulldózer Pere 1/2”Kategóriák: Marvel Comics-szereplők


Dátum: 31.08.2020 12:12:36 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.