Csőre GáborCsőre Gábor
Portréja az Active Studio oldalán
Földi Tamás felvétele
Életrajzi adatok
Született 1971augusztus 11. (49 éves)
Budapest
Pályafutása
Aktív évek 1982
Híres szerepei
Díjai
Jászai Mari-díj2016[1]
További díjak

Csőre Gábor IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap
A Wikimédia Commons tartalmaz Csőre Gábor témájú médiaállományokat.

Csőre Gábor (Budapest, 1971. augusztus 11. –) Jászai Mari-díjas magyar színművész, szinkronszínész. M5 kulturális csatorna műsorvezetője.

Tartalomjegyzék

Életpályája


1982-ben, 11 éves korában a Magyar Rádió Gyermekstúdiójához került, ahol rádiójátékokban szerepelt. 1985-től az Ascher Oszkár Színpadon tanult, 1989-től a Nemzeti Színház Stúdiójának növendéke volt. 1990-ben a Bodnár Sándor Drámai Akadémián folytatta tanulmányait, majd 1993-ban felvételt nyert a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. Tanárai Marton László és Hegedűs D. Géza voltak, 1997-ben szerzett diplomát. A főiskola után a Vígszínházhoz szerződött, ahol 2020-ig volt tag. 2020-tól a Thália Színház színésze.[3]

Vendégként találkozhatunk nevével a Kassai Magyar Színház, az Óbudai Társaskör, a Gózon Gyula Kamaraszínház és a Pesti Magyar Színház színlapjain is.

1999 óta Adam Sandler állandó magyar hangja, de már előtte is többször szinkronizálta őt. Jake Gyllenhaal is -általában- hangján szólal meg magyarul.

Filmen először az 1984-ben készült Kismaszat és a Gézengúzok című tévéfilmben szerepelt. Első színpadi szerepe a Játékszínben volt, Vészi Endre: Sárga telefon című darabjában. A Bambi gyermekei és az Álmodik az állatkert című hanglemezen is közreműködött. Rendszeresen szinkronizál, és rádiójátékokban is hallható. A Minimax gyerekcsatorna hangja.

Színpadi szerepei


A Színházi adattárban regisztrált bemutatóinak száma: 63; ugyanitt egy színházi felvételen is látható.[4]

Filmjei


Játékfilmek

Tévéfilmek

Szinkronszerepei


Sorozatok

Filmek

Anime szinkron

Animációk


CD-k, hangoskönyvek


Hangjáték, Rádió


Díjai


Jegyzetek


  1. Balog Zoltán állami művészeti és miniszteri szakmai díjakat adott át (Hozzáférés: 2016. március 11.)
  2. http://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/hirek/balog-zoltan-allami-muveszeti-es-miniszteri-szakmai-dijakat-adott-at-2016
  3. Tíz keserves munka, és utána egy talán sikerül (magyar nyelven). kultúra.hu, 2020. április 28. (Hozzáférés: 2020. május 5.)
  4. 2017. október 23-i lekérdezés. (Egyes színlapokon Csöre Gáborként szerepel.)
  5. A Kilenc áldozat 2005-ben készült magyar szinkronja az Internetes Szinkron adatbázisban (magyar nyelven). iszdb.hu. (Hozzáférés: 2017. november 16.)
  6. Vígszínház: Csőre Gáboré a Ruttkai Éva-emlékgyűrű (magyar nyelven). (Hozzáférés: 2014. december 31.) /
  7. Festainer: Csőre Gábor (magyar nyelven). HallgatniAranyt. (Hozzáférés: 2018. december 28.)
  8. Archivált másolat . [2014. június 26-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. június 16.)

Források


További információk


  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Magyar színészek | Ruttkai Éva-emlékdíjasok | 1971-ben született személyek | Roboz Imre-díjasok | Hegedűs Gyula-díjasok | Ajtay Andor-díjasok | Jászai Mari-díjasok | Budapesten született személyek | Élő személyek


Dátum: 02.04.2021 06:42:22 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.