Csiribí-csiribáCsiribí-csiribá
(Twitches)
2005-ös amerikai televíziós film
Rendező Stuart Gillard
Producer Kevin Lafferty
Vezető producer Carla Singer
AlapműTwitches
Műfaj
Forgatókönyvíró Melissa Gould
Dan Berendsen
H.B. Gilmour
Randi Reisfeld
Főszerepben Tia Mowry
Tamera Mowry
Kristen Wilson
Patrick Fabian
Karen Holness
Zene John Van Tongeren
Operatőr Manfred Guthe
Díszlettervező Marion Pon
Gyártás
Ország USA
Nyelv angol
+ magyar szinkron
Játékidő 86 perc
Költségvetés 20 000 000 dollár
Forgalmazás
Forgalmazó Disney-ABC Domestic Television
Bemutató 2005. október 14.
2007. január 11.
Eredeti adó Disney Channel
Eredeti magyar adó HBO
Disney Channel
Korhatár
Kronológia
KövetkezőCsiribí-csiribá 2.
További információk

A Csiribí-csiribá (eredeti cím: Twitches) egy 2005-ös amerikai vígjáték, a Disney Channel eredeti filmje. A főszerepekben Tia Mowry és Tamera Mowry, akik a Sister, Sister című televíziós sorozattal váltak ismertté. Rendezte Stuart Gillard, írta Melissa Gould, Dan Berendsen, H.B. Gilmour és Randi Reisfeld.

Az Amerikai Egyesült Államokban 2005. október 14-én mutatták be, ami több mint 5 millió nézőt ültetett a képernyők elé.[1] Magyarországi premierje 2007. január 11-én volt a HBO-n.

Tartalomjegyzék

Cselekmény


Alább a cselekmény részletei következnek!

A varázserővel már születésükkor rendelkező ikerpárt, Artemis és Apolla DuBaert védelmezőik, Karsh és Ileana, a szülőföldjükön dúló háború miatt szétválasztják és egy nem mágikus dimenzióba, a Földre viszik.

Az ikrek apja Aron, a varázsvilág királya minden varázserejét összeszedve védte a lányokat, mert öccse az ő trónjára pályázik. Az öccse elragadja magával az árnyak világába és fogságban tartja.

A védelmezők egy-egy kórházba viszik a lányokat, akik más nevelőszülőkhöz kerülnek. Artemist / Alexet egy középosztálybeli egyedülálló anya neveli fel, aki nemsokára meghal, így barátnőjéhez költözik. Apolla / Camryn pedig egy gazdag házaspárhoz kerül, akik elkényeztetik gyermeküket. Camryn egy Nap-amulettet visel, szeret rajzolni, képein tudtán kívül szülőföldjét, Coventry-t festi meg. Alex egy Hold-amulettet visel, ő egy igazi könyvmoly, írásaiban Coventry-ről szóló igaz történeteket ír le.

A lányok 21. születésnapjukon: Camryn barátnőjével, Beth-szel vásárolni indul, míg Aley munkát keres. Ekkor megjelennek védelmezőik és egy kis varázslat segítségével rádöbbentik őket hogy ikrek, majd később arra is, hogy varázserejük van. Alex elfut, Camryn pedig utána szalad és amikor megérintik egymást, a varázserő felszabadul. Ekkor Karsh és Ileana, akik elmondják nekik Coventry történetét, amelyet Alex már leírt a naplójában. Camryn nem akar részt venni Coventry helyreállításában, de Alex meggyőzi. A Twitches név az angol twins: ikrek és a witches: boszorkányok összevonásából ered.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők


Szereplő Színész Magyar hang
Alexandra Nicole "Alex" Fielding
Artemis DuBaer
Tia Mowry Pikali Gerda
Camryn Elizabeth "Cam" Barnes
Apolla DuBaer
Tamera Mowry Mezei Kitty
Miranda DuBaer Kristen Wilson Spilák Klára
Thantos DuBaer Patrick Fabian Rosta Sándor
Ileana WarBurton Jennifer Robertson Orosz Helga
Karsh WarBurton Pat Kelly Csőre Gábor
Lucinda Carmelson Jessica Greco Csondor Kata
Beth Fish Jackie Rosenbaum Böhm Anita
David Barnes Arnold Pinnock Varga Gábor
Emily Barnes Karen Holness Kocsis Mariann
Nicole Carmelson Jessica Feliz ?
Aron DuBaer David Ingram ?
Házvezetőnő Kathryn Haggis Némedi Mari
Eladónő Natalie Krill Törtei Tünde

Filmzene


Cím Írta Előadó
"Rush" Alyson Michalka
Amanda Michalka
C. Tornes
78violet

A folytatás


A folytatás, a Csiribí-csiribá 2. (eredeti cím: Twitches Too), premierje 2007. október 12-én volt az Amerikai Egyesült Államokban, 2007. november 2-án az Egyesült Királyságban és 2007. október 26-án Kanadában.

Érdekességek


Premierek


Ország Dátum
 Amerikai Egyesült Államok 2005. október 14.
 Japán 2006. október 9.
 Magyarország 2007. január 11. (HBO)
 Németország 2007. május 28.
 Ausztrália 2007. december 15.
 Hollandia 2008. február 2.

Jegyzetek


  1. Disney’s `Minutemen’ Maintains Movie Momentum . [2009. szeptember 21-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. január 4.)

Fordítás


További információk  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: 2005 filmjei | Amerikai filmvígjátékok | Amerikai kalandfilmek | Amerikai fantasyfilmek


Dátum: 28.03.2021 11:45:37 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.