David Burke - huwiki.org

David BurkeDavid Burke
Életrajzi adatok
Születési név David P. Burke
Született 1934május 25. (86 éves)
Liverpool,
Házastársa Anna Calder-Marshall
Gyermekei Tom Burke
Iskolái Royal Academy of Dramatic Art

David Burke IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap

David Burke (Liverpool, 1934. május 25. –) angol színész. Legismertebb szerepe Dr. Watson volt a Granada Television 1980-as években készített Sherlock Holmes kalandjai sorozatában, Jeremy Brett mellett.

Életpályája


Az angliai Liverpoolban született az Egyesült Királyságban és a Drámaművészeti Királyi Akadémián tanult. Rendkívül élethűen személyesítette meg Holmes segédjét, ezzel közelebb állt Watson doktor szerepéhez, mint előtte bárki más. Bár 13 epizód után elhagyta a sorozatot, A végső problémával befejezve, hogy több időt töltsön feleségével (Anna Calder-Marshall színésznővel) és fiával (Tom Burke, aki szintén színész). Dr. Watson szerepében Edward Hardwicke váltotta fel, akit maga ajánlott a stábnak.

További információk

Kategóriák: Angol színészek | 1934-ben született személyek | Élő személyek


Dátum: 29.08.2020 07:26:43 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.