Dick PopeDick Pope
Született 1947 (74 éves)[1][2][3]
Bromley
Állampolgársága brit
Foglalkozása operatőr

Dick Pope (Bromley, Kent, 1947 –) angol operatőr.

Tartalomjegyzék

Életrajz


Dick Pope sokat dolgozott afrikai dokumentumfilmekben kameramanként. 1986-ban a Coming Up Roses című film operatőre lett. 1991-ben Mike Leighvel dolgozott együtt Az élet oly édes című filmben. Még ugyanebben az évben A bőr tükre (The Reflecting Skin) c. film operatőre lett. Ezután visszatért az afrikai témához az 1992-es The Air Up There forgatásánál. 1995-ben egy tévés produkcióban dolgozott, A nagy Kadinsky-ben (The Great Kadinsky), majd 1996-ban a Titkok és hazugságok (Secrets and Lies) című nagy sikert arató drámában. 1999-ben ismét Mike Leigh-vel dolgozott együtt a Tingli-tangli (Topsy-Turvy) című filmben. 2001-ben pedig a Kavalkád az élet (Thirteen Conversations About One Thing) filmben töltötte be a már megszokott szerepet. Utoljára a Vera Drake stábjában dolgozott.

Filmográfia


Jegyzetek


  1. Integrált katalógustár . (Hozzáférés: 2015. augusztus 13.)
  2. filmportal.de . (Hozzáférés: 2017. október 9.)
  3. MAK (lengyel nyelven)

További információk


  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Angol operatőrök | 1947-ben született személyek | Élő személyek


Dátum: 27.03.2021 08:58:51 CET

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.