Discogs - huwiki.org

DiscogsDiscogs
Kereskedelmi? igen
Oldal típusa adatbázis, webáruház
Regisztráció opcionális
Elérhető nyelv(ek) angol, német, francia, olasz, spanyol, japán
Alapítás 2000
Alapító Kevin Lewandowski
Szolgáltató Zink Media, Inc.
Székhely Portland
Hivatalos blog https://blog.discogs.com/
Státusz aktív
Alexa-érték 595 (2017. november 28.)
Similarweb érték 526 (2018. július)[1]
URL discogs.com

A Discogs (az név angolul a diszkográfiák szó rövidítése) egy amerikai weboldal, ami egy crowdsourcing alapján működő adatbázis zenei felvételek listázásához, és internetes áruház. Az oldal tulajdonosa a portlandi Zink Media. Az oldal adatbázisa több mint 9 millió zenei kiadványt tartalmaz, amit 350 000-nél is több felhasználó bővít.[2][3]

Történet


Az oldalt 2000 novemberében indította el Kevin Lewandowski, hogy egy adatbázist teremtsen az elektronikus zenéknek. Az adatbázis később több műfajjal is bővült.

2014-ben az oldal tulajdonosa elindított több mellékprojektet, először a VinylHubot, ami a hanglemezeket árusító boltokat listázza. Ugyanazon évben indult el még a Filmogs, a Discogs alapjára épülő filmes adatbázis és internetes piactér, illetve a Gearogs, ami a zenei felszerelésekre specializálódott. 2015-ben indult el a Bookogs (korábbi nevén Bibliogs), ami könyvek digitális és fizikai kiadásainak listázására készült adatbázis, és internetes piactér.

A Geargogs mindössze 21 000 felhasználóval rendelkezett, így a készítők úgy döntöttek hogy törlik ezt az oldalt, mely 2020. augusztus. 31-én be is következett.

Hivatkozások


További információk


  • Informatikai portál
  • USA-portálKategóriák: Amerikai weboldalak | Az Amerikai Egyesült Államok cégei | Online zeneáruházak
Eredet: Wikipedia - https://.wikipedia.org/wiki/Discogs (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.


Dátum: 29.08.2020 10:20:25 CEST - Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.