Dolce & Gabbana - huwiki.org

Dolce & GabbanaDolce & Gabbana S.r.l.
Típus kft.
Alapítva 1985
Székhely Milánó
Vezetők Domenico Dolce
Stefano Gabbana
Alapító
  • Domenico Dolce
  • Stefano Gabbana
Iparág divatház
Forma korlátolt felelősségű társaság
Alkalmazottak száma 3593 (2008. március 31.)

A Dolce & Gabbana S.r.l. weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Dolce & Gabbana S.r.l. témájú médiaállományokat.

A Dolce & Gabbana S.r.l. egy milánói székhelyű olasz divatház. 1985-ben alapították a Milánó melletti Legnanóban Domenico Dolce és Stefano Gabbana divattervezők, akik korábban a magánéletben is egy párt alkottak.[1] A vállalat saját parfüm- és szemüvegmárkával rendelkezik, valamint a ready-to-wear ruhák mellett luxus karórák, pénztárcák és ékszerekek forgalmazásával is foglalkoznak. A Motorolával közösen forgalmazzák a Motorola RAZR típusú mobiltelefont, amely a 2006/2007-es üzleti évben kb. 200 millió eurós eladást eredményezett a cégnek, ami a teljes eladások közel 1/8-át tette ki. 2008 március végén 3593 alkalmazottja volt, világszerte 108 üzlettel valamint 16 outlet bolttal. A 2007/2008-as üzleti évet a vállalat 1 261 milliárd eurós forgalommal zárta.[2]

Tartalomjegyzék

Forgalmazott márkák


Dolce & Gabbana

A Dolce & Gabbana luxuscikkekre specializálódott, mely napszemüvegeket, pénztárcákat is gyárt.

D&G

A D&G lazább, fiatalosabb stílusirányzatot képvisel, és a divat követése helyett inkább a divat diktálása a célja. Fiatalosabb, színesebb márka, mint a Dolce & Gabbana. Az Egyesült Királyságban a legjobb luxusmárkának választották. 2009 júniusában a márka szerződést kötött a brit énekesnővel, Alexandra Burke-kel.

Országok, ahol jelen van


Hivatkozások


  1. Dolce & Gabbana: power couple ”, The Sunday Times, 2010. március 21. 
  2. Dolce & Gabbana honlapja . [2009. július 25-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2009. június 18.)

Külső hivatkozások


  • Olaszország-portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Olasz cégek | Divat | Ruházati márkák | LMBT divattervezők


Dátum: 29.08.2020 10:20:25 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.