Elátkozott szerelemElátkozott szerelem
(Lost and Delirious)
2001-es kanadai film
Rendező Léa Pool
Producer Greg Dummett
Lorraine Richard
Louis-Philippe Rochon
AlapműThe Wives of Bath
Műfaj
  • ifjúsági film
  • filmdráma
  • felnőttéválás-történet
  • romantikus film
  • LMBT témájú film
  • irodalmi adaptáció
Forgatókönyvíró Judith Thompson
Főszerepben Piper Perabo
Jessica Paré
Mischa Barton
Zene Yves Chamberland
Operatőr Pierre Gill
Vágó Gaétan Huot
Gyártás
Ország Kanada
Nyelv angol
Játékidő 103 perc
Képarány 1,85:1
Forgalmazás
Forgalmazó Seville Pictures (Kanada)
Lions Gate Films (USA)
Bemutató2001. július 20.
További információk

Az Elátkozott szerelem (Lost and Delirious) egy kanadai film, melyet Léa Pool rendezett. A film Susan Swan, The Wives Of Bath című novellája alapján készült.

Tartalomjegyzék

Cselekmény


Alább a cselekmény részletei következnek!

Mary (Mischa Barton) új diákként érkezik a lánykollégiumba. Szobatársai az úrilány, Tori (Jessica Paré) és a szenvedélyes álmodozó, Paulie (Piper Perabo) lesznek. Mary hamarosan rájön, hogy szobatársai nemcsak barátnők, de szeretők is, ez a tény azonban, maga se tudja megmagyarázni miért, de egyáltalán nem zavarja. Tori és Paulie kapcsolatának azonban idővel híre megy a kollégiumban, és pletykák kezdenek keringeni. Tori nem meri magára vállalni ennek a kapcsolatnak a terhét és inkább szakít Paulie-val, aki ebbe nem akar beletörődni és veszélyes harcba kezd, hogy visszaszerezze szerelmét.

Szereplők


Díjak és jelölések


Év Díj vagy jelölés
2001 a Stockholmi Filmfesztiválon Léa Pool elnyerte a Közönségdíjat

a Valladolidi Nemzetközi Filmfesztiválon Léa Poolt Golden Spike-ra jelölték

a Mar del Plata Filmfesztiválon Pierre Gill elnyerte a ADF Cinematography díjat
2002 a Verona Love Screens Film Festival-on Léa Poolt a Legjobb Filmre jelölték

a Genie Awards-on Mimi Kuzykot jelölték a Legjobb Mellékszereplő díjára, Judith Thompsont a Legjobb Forgatókönyv díjára, Pierre Gill elnyerte a Best Achievement in Cinematography díjat

a Directors Guild of Canada díjátadón Léa Poolt jelölték a DGC Team Award-ra

a Canadian Society of Cinematographers Awards-on Pierre Gill elnyerte a CSC Award-ot

További információk


  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: 2001 filmjei | Kanadai filmdrámák | Kanadai romantikus filmek | Könyvadaptációk | LMBT-filmek


Dátum: 28.03.2021 01:24:10 CET

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.