Eurotúra - huwiki.org

EurotúraEurotúra
(EuroTrip)
2004-es amerikai film
Rendező Jeff Schaffer
Producer Alec Berg
Daniel Goldberg
David Mandel
Jackie Marcus
Műfaj
  • filmvígjáték
  • ifjúsági film
Forgatókönyvíró
  • David Mandel
  • Alec Berg
  • Jeff Schaffer
Főszerepben Scott Mechlowicz
Jacob Pitts
Michelle Trachtenberg
Travis Wester
Jessica Böhrs
Zene James L. Venable
Operatőr David Eggby
Díszlettervező Allan Starski
Gyártás
Gyártó The Montecito Picture Company
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Forgatási helyszín
Játékidő 90 perc
Költségvetés 25 000 000 amerikai dollár
Forgalmazás
Forgalmazó DreamWorks
Bemutató2004. február 20. (USA)
További információk

Az Eurotúra (EuroTrip) egy 2004-es amerikai vígjáték, ami négy amerikai fiatal európai kalandjairól szól.

Tartalomjegyzék

Történet


Alább a cselekmény részletei következnek!
Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők


Főszereplők

Ohio

London

Párizs

Amszterdam

Pozsony

Berlin

Vatikán

Információk


A film kezdetben sikertelen volt számtalan különböző tényező miatt, például A Passió hatalmas sikere, és a negatív reakciók az R-besorolású filmekkel szemben, mint a Szüzet szüntess esetében. A film $17 718 233 dollár bevételt hozott.[1] Végül kultfilmmé vált a kategóriájában.[forrás?]

Zene


A "Scotty Doesn't Know" (Scotty nem tudja) c. dalt a filmhez írták. A Lustra adja elő, de a filmben az énekest kicserélték Matt Damon-ra, akinek a karaktere elszerette Scotty barátnőjét, és ez a dal tárgya.

A dal rengeteg pajzán utalást tartalmaz arról, hogyan csalja Scotty-t a barátnője, Fiona (Kristin Kreuk) hosszú ideje. A dal gyakori jelenséggé válik a filmben: kicsit később Pozsonyban, a szám remixelt változata megy a nightclubban. A film végére annyira elterjedté válik, hogy Cooper ezt használja a mobiltelefonja csengőhangjának. Többször is "catchy tune" (fülbemászó dallam)-ként jellemzik.

Érdekességek


Források


Külső hivatkozások


  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: 2004 filmjei | Amerikai filmvígjátékok | Road movie-k | DreamWorks Pictures-filmek | Párizsban játszódó filmek


Dátum: 30.08.2020 07:44:35 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.