FelforgatókönyvFelforgatókönyv
Stranger Than Fiction
(Stranger than Fiction)
2006-os amerikai film
Rendező Marc Foster
Producer Lindsay Doran
Műfaj
Forgatókönyvíró Zach Helm
Főszerepben Will Ferrell
Maggie Gyllenhaal
Emma Thompson
Dustin Hoffman
Queen Latifah
Zene Britt Daniel
Brian Reitzell
Operatőr Roberto Schaefer
Vágó Matt Chessé
Gyártás
Gyártó Mandate Pictures
Three Strange Angels
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Forgatási helyszín Chicago
Játékidő 113 perc
Költségvetés 30 millió dollár
Forgalmazás
Forgalmazó Sony Pictures
SPI
Bemutató 2006. november 10.
2007. április 19.
Korhatár PG-13
12
Bevétel $ 40 435 190
$ 52 204 016
További információk

A Felforgatókönyv (Stranger Than Fiction) egy 2006-os amerikai film, amely műfaját tekintve a vígjáték és a dráma határán mozog.

A filmet Marc Foster rendezte, a díjnyertes forgatókönyvet Zach Helm írta.

Az Illinois-ban, Chicagóban forgatott produkció bemutatója 2006 novemberében volt, Magyarországon 2007. április 19-én került a mozikba.

Tartalomjegyzék

Szereplők


Történet


Ez a történet Harold Crickről és az ő karórájáról szól. Harold Crick adóügyi ellenőrként tengeti szürke hétköznapjait. Életét a számok határozzák meg. Embertársai többnyire utálják, munkájából kifolyólag. Egy napon órája megelégeli az unalmat és megváltoztatja Harold életét.

Alább a cselekmény részletei következnek!

Harold Crick egy reggelen arra lesz figyelmes fogmosás közben, hogy egy női hang követi cselekedeteit. Pszichiáterhez fordul, aki Jules Hilbert irodalomprofesszorhoz küldi. Haroldnak meg kell tudnia, a narrátor egy komédiát, avagy tragédiát ír. Rövidesen fény derül rá: a hang szerint Harold hamarosan meg fog halni. Kétségbeesett hősünk végül eljut Karen Eiffelhez, az írónőhöz, akinek fogalma sem volt róla, hogy készülő regénye hőse, Harold Crick valóban élő férfi. Karen és Harold nehéz helyzetbe kerül: Hilbert professzor szerint a hosszas alkotói válságban szenvedett írónő élete művét alkotta meg, melyhez a tragikus befejezés elengedhetetlen. Haroldnak azonban pont most kezd élete felpezsdülni, hiszen megismerte Ana Pascalt, akivel egymásba szerettek…

Érdekességek


Alább a cselekmény részletei következnek!

Díjak és jelentősebb jelölések


További információk


  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: 2006 filmjei | Columbia Pictures-filmek | Amerikai filmdrámák | Amerikai fantasyfilmek | Amerikai filmvígjátékok | SPI-filmek


Dátum: 01.04.2021 10:12:12 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.