Finn (Csillagok háborúja szereplő)
Finn (FN 2187)
Csillagok háborúja-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenése Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő
Utolsó megjelenése Star Wars IX: Skywalker kora (2019)
Megalkotta Lawrence Kasdan,
J. J. Abrams,
Michael Arndt
Megszemélyesítője John Boyega
Magyar hang Szatory Dávid
Epizódok száma 3
hajszín fekete
szemszín barna
bőrszín fekete
magasság 178 cm
Finn (FN 2187) adatai
Valódi neve ismeretlen
Álneve FN 2187
Faja ember
Neme férfi

Finn egy szereplő George Lucas Csillagok háborúja kitalált univerzumában.

Először a Csillagok háborúja VII: Az ébredő erő című epizódban tűnik fel, amiben John Boyega alakítja. Finn (eredetileg: FN 2187) egy rohamosztagos, akit gyerekkorában elszakítottak a családjától, hogy az Első Rend hű katonája legyen. Ám amikor meglátja a háború borzalmait, kételkedni kezd mindenben, amiben addig hitt, és elhagyja az Első Rendet.

Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő


Finn (eredetileg: FN 2187) egy rohamosztagos, akit gyerekkorában elszakítottak a családjától, hogy az Első Rend hű katonája legyen. Ám amikor meglátja a háború borzalmait, kételkedni kezd mindenben, amiben addig hitt, és elhagyja az Első Rendet. Segít az ellenállásnak harcolni az Első Rend ellen.

Csillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik


Finn Az utolsó Jedik eseményei alatt barátaival az Első Rend új nyomkövető rendszerét próbálja kiiktatni, ezért a Cantonica bolygóra utaznak. Canto Bightaban DJ jutalomért elárulja őket az Első Rendnek. Később BB8 menti meg őket Pashma századostól.

Csillagok háborúja IX: Skywalker Kora


Finn segít Reynek megtalálni a Sith útkeresőt, a film végén pedig barátaival együtt harcol a Végső Rend ellen.


  • Csillagok háborúja portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Csillagok háborúja szereplők


Dátum: 31.03.2021 10:12:05 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.