GA G a latin ábécé hetedik, a magyar ábécé tizenkettedik betűje.

Tartalomjegyzék

Karakterkódolás


Karakterkészlet Kisbetű (g) Nagybetű (G)
ASCII 103 71
bináris ASCII 01100111 01000111
EBCDIC 135 199
bináris EBCDIC 10000111 11000111
Unicode U+0067 U+0047
HTML/XML g G

Hangértéke


A magyarban és a legtöbb latin betűs nyelvben a veláris zöngés zárhangot jelöli. Néhány nyelvben azonban eltérő hangértékkel bír:

Jelentései


Biokémia

Elektronika, elektrotechnika

Filmművészet

Fizika

Közgazdaságtan

Matematika

Statisztika

Szexológia

Zene

Egyéb

  • Írásportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Latin betűk


Dátum: 27.03.2021 09:06:14 CET

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.