Gépállat SC - huwiki.org

Gépállat SCGépállat SC
(Mean Machine)
2001-es brit–amerikai film
Rendező Barry Skolnick
Producer Matthew Vaughn
Műfaj
  • vígjáték-dráma
  • sportfilm
  • börtönfilm
  • filmdráma
Forgatókönyvíró Charlie Fletcher
Chris Baker
Andrew Day
Főszerepben
Zene John Murphy
Operatőr Alex Barber
Vágó Eddie Hamilton
Dayn Williams
Gyártás
Gyártó Paramount Pictures
Ruddy Morgan Productions
Brad Grey Pictures
SKA Films
Ország USA
 Egyesült Királyság
Nyelv angol
Játékidő 95 perc
Költségvetés 2 800 000 font
Forgalmazás
Forgalmazó Paramount Classics
Bemutató UK 2001. december 26.
 USA 2002. február 22.
További információk

A Gépállat SC (Mean Machine) 2001-es angol-amerikai vígjáték.

Cselekmény


Alább a cselekmény részletei következnek!

Danny Meehan, az angol válogatott volt csapatkapitánya mára már alkoholista. Meehant végleg eltiltották a focitól egy bundabotrány miatt. Mikor ittas vezetés miatt elkapják a rendőrök, Danny helyzetén az sem segít, hogy megüti őket. A bíróság ezután 3 év börtönbüntetésre ítéli. A börtönben az igazgató felajánlja Dannynek, hogy legyen az őrök fociedzője (az igazgató fogadásokat köt, melyeket elveszít, így már sok embereknek tartozik). Miután az őrök úgymond már meggyőzték, hogy ne tegye, Danny visszautasítja az igazgatót. Egy idő után azonban Danny rájön, hogy a börtönben kevésbé kedvelik, mint kint, a rabok megfenyegetik, az örök megverik, míg végül Danny azt javasolja az igazgatónak, hogy szervezzen egy meccset az őrök és a rabok között, de egy feltétellel: Danny állítja össze a csapatot. Először is rá kell vennie Mr. Sykest, hogy a csapata játszhasson, a feltétel egy börtönboksz. Aztán kell egy kapus. Meehan ráveszi az igazgatót, hogy hozza ki a Barátot a különleges őrizetből, hogy ő lehessen a kapus. A Barát először nem akar belemenni, de miután megtudja, hogy az őrökkel játszanak, meggondolja magát. A csapat összeáll, és nemsokára kezdődik a meccs. A dolgon nem segít, hogy az egyik őr felbérel egy pszichopatát, hogy ölje meg Dannyt. A neki szánt bombát azonban más kapja meg. A meccs elkezdődik, a rabok nyerésre állnak, ám félidőben az igazgató megfenyegeti Dannyt, hogy rákeni Doki meggyilkolását. Danny így eladja a meccset. A meccs vége előtt nem sokkal Danny rájön, hogy hibázott, de mivel a többiek nem passzolnak neki, kénytelen magánakciókba kezdeni. A meccset a rabok nyerik, az igazgató ezért nem boldog, be akarja váltani a Dannynek tett ígéretet, ám az őrök vezére ezt már nem hagyja.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők


Források


  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: 2001 filmjei | Amerikai filmvígjátékok | Brit filmvígjátékok | Paramount Pictures-filmek


Dátum: 30.08.2020 09:54:49 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.