HábúrHábúr
Közigazgatás
Országok Törökország,
Szíria
Földrajzi adatok
Hossz486 km
Vízgyűjtő terület37 081 km²
Forrás Délkelet-Törökország
Torkolat Eufrátesz
é. sz. 35° 08′ 33″, k. h. 40° 25′ 51″
A Wikimédia Commons tartalmaz Hábúr témájú médiaállományokat.

A Hábúr (törökül: Habur Nehri, arabul: نهر الخابور, kurdul: Çemê Xabûr) kis folyó Szíria északkeleti részén. Forrásvidéke DK-Törökország hegységében van. A mintegy 486 km folyó - amely a nyári évszakban inkább csak patak - a szíriai el-Haszaka városán és a Dzsazíra síkságán átfolyva, el-Buszajránál (Al-Busayrah) ömlik az Eufráteszbe.

Mellékfolyói

A Hábúrba vizet szállító mellékfolyók; ezek közül a legtöbb vádi, amelyekben csak az év egy részében van víz:

Fordítás


Ez a szócikk részben vagy egészben a Khabur River című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.


  • Földrajz-portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Szíria folyói


Dátum: 31.03.2021 02:06:33 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.