Hannah Murray - huwiki.org

Hannah MurrayHannah Murray
Hannah Murray
Életrajzi adatok
Születési név Hannah Murray
Született 1989július 1. (31 éves)
Bristol,  Egyesült Királyság
Pályafutása
Iskolái Queens' College
Aktív évek 2007 – napjainkig
Híres szerepei Cassie Ainsworth - Skins
(20072008)

Hannah Murray IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap
A Wikimédia Commons tartalmaz Hannah Murray témájú médiaállományokat.

Hannah Murray (Bristol, Anglia, 1989. július 1. –) angol színésznő, legismertebb szerepében Cassie Ainsworth nevű lányt alakítja az E4 csatorna tinisorozatában a Skins-ben. A sorozatban 2007-től 2008-ig szerepelt, összesen 17 epizód erejéig. Ő játssza továbbá Szegfűt az HBO Trónok harca című fantasy-sorozatában.

Tartalomjegyzék

Magánélet


1989. július 1-jén született Bristolban. Szülei egyetemi oktatók, Hannah a Queens's College-ba jár Cambridge-ben.

Pályafutása


Első televíziós szereplése az E4 csatorna, Skins című, tinikről szóló drámai, komikus sorozatában volt, ahol Cassie-t, egy szelíd, "ennivaló", ámde önpusztító tinilányt játszik, aki étkezési rendellenességgel és tisztázatlan szellemi betegséggel rendelkezik. A legtöbb szereplővel együtt ő is távozott a sorozatból a 2. évad végén. (2008. március 29.)

A 2007-es NME Awards-on Skins-es kollégájával, Mike Bailey-vel adta át a legjobb szóló előadónak (best solo artist) járó díjat.

2008 májusában szerepet kapott a That Face című darabban, ami egy West End produkció, amit a Duke of York's Theatre-ben játszottak. Szintén ebben az évben kapott egy kisebb szerepet az In Bruges című filmben, ám a végleges változatból törölték a jelenetét.

2008. augusztusában Agatha Christie egyik novellájának, a Why Didn't They Ask Evans?-nek (Miért nem szóltak Evansnek?) a filmes adaptációjában láthattuk, amely egy 2 órás tévéfilm.

2010-ben két filmje is van készítési fázisban, Enda Walsh egyik átdolgozása a Chatroom és Benedek Fliegauf angol nyelvű debütációja a Womb. Ebben a filmben partnere Matt Smith, aki korábban már dolgozott együtt a színésznővel a That Face című darabban és az In Bruges című filmben.

Szereplései


Év Cím Szerep Megjegyzés
2012 Trónok harca Gilly
2010 Chatroom Emily
2009 Womb Monica
2009 Miss Marple történetei - Miért nem szóltak Evansnek? Dorothy Savage
2008 That Face Mia színházi szerep
2008 In Bruges törölt jelenet
2007-2008 Skins Cassie Ainsworth 17 epizód
2007 Richard és Judy

Fordítás


Külső hivatkozások

Kategóriák: Angol színészek | Angol nők | 1989-ben született személyek | Élő személyek


Dátum: 30.08.2020 06:50:04 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.