Harry Dean StantonHarry Dean Stanton
Harry Dean Stanton 2006-ban
Életrajzi adatok
Születési név Harry Dean Stanton
Született 1926. július 14.
Irvine, Kentucky, Amerikai Egyesült Államok
Elhunyt 2017. szeptember 15. (91 évesen)
Los Angeles, Kalifornia
Pályafutása
Iskolái
  • University of Kentucky
  • Pasadena Playhouse
  • Lafayette High School
Aktív évek 1954-2017

Harry Dean Stanton weboldala
Harry Dean Stanton IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap
A Wikimédia Commons tartalmaz Harry Dean Stanton témájú médiaállományokat.

Harry Dean Stanton (Irvine, Kentucky, 1926. július 14.Los Angeles, Kalifornia, 2017. szeptember 15.) amerikai színész.

Tartalomjegyzék

Élete


Los Angelesben saját együttesében énekelt és gitározott.

Több mint száz filmben és ötven tévéfilmben szerepelt. Stanton a második világháborúban szolgált. Az 1960-as, 1970-es években olyan filmekben szerepelt, mint például a Bilincs és mosoly (1967), a Kelly hősei (1970), a Dilinger (1973), A keresztapa 2. (1974), és A nyolcadik utas: a Halál (1979). 1984-ben ő alakította Travist a Párizs, Texas című filmben.

Filmjei, munkái


Hivatkozások


Források


További információk


  • Filmművészetportál
  • USA-portálKategóriák: Amerikai színészek | Los Angeles-iek | 1926-ban született személyek | 2017-ben elhunyt személyek


Dátum: 29.03.2021 07:28:36 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.