Hart háborújaHart háborúja
(Hart's War)
2002-es amerikai film
Rendező Gregory Hoblit
Producer David Foster
Gregory Hoblit
David Ladd
Arnold Rifkin
AlapműHart háborúja
Műfaj
  • filmdráma
  • háborús film
  • regény alapján készült film
Forgatókönyvíró Billy Ray
Terry George
Főszerepben Bruce Willis
Colin Farrell
Terrence Howard
Cole Hauser
Linus Roache
Zene Rachel Portman
Operatőr Alar Kivilo
Vágó David Rosenbloom
Gyártás
Gyártó Metro-Goldwyn-Mayer
Cheyenne Enterprises
David Ladd Films
David Foster Productions
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Forgatási helyszín
Játékidő 125 perc
Költségvetés 70 millió dollár[1]
Forgalmazás
Forgalmazó Metro-Goldwyn-Mayer
InterCom
Bemutató 2002. február 15.
2002. április 18.
Korhatár R
16
Bevétel $19 077 641[1]
$32 287 044[1]
További információk

A Hart háborúja (Hart's War) című 2002-es film John Katzenbach regénye alapján készült, középpontjában egy fiktív második világháborús hadifogolytábor áll. A főszereplő Bruce Willis, a címben azonban Colin Farrell karakterének neve szerepel. A rendezői székben Gregory Hoblit ült, akinek ez a negyedik mozifilmje.

Tartalomjegyzék

Szereplők


Szereplő Színész Magyar hang
William McNamara ezredes Bruce Willis Dörner György
Thomas W. Hart főhadnagy Colin Farrell Betz István
Lincoln A. Scott hadnagy Terrence Howard Fesztbaum Béla
Vic W. Bedford törzsőrmester Cole Hauser
Werner Visser ezredes Marcel Iures Rosta Sándor
Peter A. Ross százados Linus Roache

Történet


Alább a cselekmény részletei következnek!

A II. világháborúban Thomas Hart, az Egyesült Államok hadseregének főhadnagya a németek fogságába esik az ardenneki csata folyamán. Fogolytáborba kerül, ahol szociális és fizikai sérelmektől szenvedő hadifoglyokkal találkozik.

Két fekete pilótát hoznak a fehérekkel teli táborba. Egyikük rövidesen gyilkosság áldozatává válik, a másikat pedig egy fehér őrmester meggyilkolásával vádolják meg. William McNamara ezredes a háború előtt joghallgató Hartot jelöli ki a megvádolt pilóta védőjének a hadbíróságon, ahol a német tisztek is együttműködnek. A tárgyalás azonban átverés, melynek célja a figyelemelterelés McNamara szökési tervéről. Mikor a menekülőben lévő katonák elpusztítanak egy közeli lőszerraktárat, az ezredes önként visszatér a táborba, hogy magára vállalja a büntetést. A táborért felelős német tiszt, Visser úgy dönt, nem mészárolja le az ártatlan rabokat.

Három hónappal később a németek megadják magukat a szövetségeseknek. A fogolytábort felszabadítják, s az összes rabot, köztük Hartot, hazaküldik.

Érdekességek


Jegyzetek


Külső hivatkozások


  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: 2002 filmjei | Metro-Goldwyn-Mayer Pictures-filmek | InterCom-filmek | Könyvadaptációk | Amerikai háborús filmek | Amerikai filmdrámák | Második világháborús filmek


Dátum: 01.04.2021 07:41:10 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.