Hettita szövegek katalógusaA hettita nyelv és a nem hettita nyelvű hettita irodalom emlékeit a Hettita feliratok katalógusa (Catalogue des Textes Hittites, röviden CTH) számozza és sorolja be, amelyet 1971-től Emmanuel Laroche szerkesztett. A szövegek feldolgozásainak legfontosabb kiadásai a Studien zu den Bogazkoy-Texten könyvsorozatban jelennek meg.

Tartalomjegyzék

Alapséma


CTH 1-220

Történeti szövegek

Hettita óbirodalom

Hettita újbirodalom

CTH 276–283 (katalógusok)

CTH 284–290

CTH 291–298

Hettita törvények

Bírósági „precedensek”

CTH 321–370

CTH#346.5; Vaszitta terhessége (Kumarbi-ciklus?)

CTH 371-389

Himnuszok és imák

388 kiosztatlan

CTH 390–561

CTH 561-724

CTH 725–830

Külső hivatkozások


  • Ókorportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Hettita irodalom | Hettita történeti források


Dátum: 29.03.2021 01:06:27 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.