Hofej–Vuhan nagysebességű vasútvonal


(Hofej-Vuhan_nagysebességű_vasútvonal szócikkből átirányítva)


Hofej–Vuhan nagysebességű
vasútvonal
Hossz:350 km
Nyomtávolság:1435 mm
Feszültség:25 kV 50 Hz ~
Üzemeltető:
  • China Railway Wuhan Group
  • Sanghaji Vasúti Hivatal
Maximális sebesség:250 km/h
A Wikimédia Commons tartalmaz Hofej–Vuhan nagysebességű vasútvonal témájú médiaállományokat.
Jelmagyarázat
tovább Nanking felé
0 Hofej
190 Vuhan
tovább Jicsang felé

A Hofej–Vuhan nagysebességű vasútvonal (egyszerűsített kínai írással: 合武铁路; tradicionális kínai írással: 合武鐵路; pinjin: Hé-Wǔ tiělù) egy 25 kV 50 Hz-cel villamosított, kétvágányú nagysebességű vasútvonal Kínában Hofej és Vuhan között. A vonal 2009. április 1-jén nyílt meg, egyszerre a Sicsiacsuang–Tajjüan nagysebességű vasútvonallal. A 350 km hosszú vonalon a megengedett maximális sebesség 250 km/h. A vonal része a Sanghaj–Vuhan–Csengtu nagysebességű vasútvonalnak.

Képgaléria


További információk


  • Vasútportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: 2008-ban megnyílt vasútvonalak | 1435 mm-es nyomtáv | Kína nagysebességű vasútvonalai | Vuhan | 2009-ben megnyílt vasútvonalak


Dátum: 28.03.2021 08:00:32 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.