Horst Fuchs - huwiki.org

Horst FuchsHorst Fuchs
Született 1946. április 4. (74 éves)
Frankfurt am Main
Állampolgársága német

Horst Fuchs (Frankfurt am Main, 1946. április 4. –) német televíziós személyiség, aki televíziós vásárlási műsorokból ismert. Horst Fuchs védjegye a fülbevalója, pecsétgyűrűi, sötétített üvegű szemüvege, színpompás stílusú ruhái, félig kopasz feje, és a különösen hangsúlyozó stílusú beszédmodor. A magyar reklámokban általában Bodrogi Attila szinkronizálja.

Élete és munkássága


Eredetileg mint karosszérialakatos dolgozott a hatvanas években, és már akkor is híres volt sajátos rábeszélő stílusáról. A hetvenes évek elején autóápolási termékekkel kezdett el házalni, majd később megalapította saját forgalmazó cégét. A nyolcvanas évektől kezdve már külön road-show keretében járta Nyugat-Európát, ahol termékbemutatókat tartott. 1984-ben Ausztriába költözött, és figyelmét Kelet-Európa felé fordította. Fő tevékenységét az egykori Csehszlovákia helyén fejtette ki. 1995-ben kezdte meg a televíziós vásárlási blokkok sugárzását. 2000 óta a német távértékesítési piacon is jelen van, először a QVC teleshopping-csatorna révén jelent meg, majd WS Teleshop reklámokban, s legújabban a Media Shopban. Karaktere gyorsan népszerűvé vált. 2001-ben India számára gyártott kisfilmeket.

Legsikeresebb termékbemutatójának a „németacél pengékkel készült V-gyalut” tartják, ahol Josef Pepi Rösslerrel próbálják meg eladni az árut. Rössler és Fuchs a való életben is jóbarátok.

2011-ben a UPC magyarországi reklámjaiban is feltűnt.

Hivatkozások


Fordítás

Kategóriák: 1946-ban született személyek | Élő személyek | Németek | Marketing


Dátum: 24.01.2021 10:32:58 CET

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.