Hux tábornokArmitage Hux
Csillagok háborúja-szereplő
Megjelenési információk
Első megjelenése Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő (2015)
Utolsó megjelenése Star Wars IX: Skywalker kora (2019)
Távozásának oka Pryde rendfőtábornok lelövi, mivel rájön hogy ő a kém
Megalkotta J. J. Abrams
Megszemélyesítője Domhnall Gleeson
Hangja Domhnall Gleeson (VII-IX. rész, Star Wars: Ellenállás 1. évad),
Ben Prendergast (Star Wars: Ellenállás 2. éved)
Magyar hang Fehér Tibor
Epizódok száma 3
hajszín vörös
szemszín zöld
magasság 185 cm
Armitage Hux adatai
Valódi neve Armitage Hux
Faja ember
Neme férfi
Életkora 35 éves (IX. rész)
Született YU 0
Elhunyt YU 35
Foglalkozása katonatiszt
Titulusa tábornok
Szülei Édesapja a Birodalmi Akadémia tisztje volt, édesanyja ismeretlen
Szülőbolygó Arkanis
Frakció Első Rend
Az Első Rend zászlaja

Típus Zászló
Használat
  • kitalált ember
  • filmszereplő

Hux tábornok egy kitalált szereplő a Csillagok háborúja univerzumában. Az Első Rend magas rangú tisztje, Snoke legfőbb vezér közvetlen helyettese, a Csillagpusztító bázis és a hadsereg főparancsnoka. Kylo Ren legfőbb riválisa. Y.u. 34-ben, a Csillagpusztító bázis megsemmisülése előtt sikerül elmenekülnie, így láthatjuk a nyolcadik (Star Wars: Az utolsó Jedik) epizódban is. Hux tábornok szerepét Domhnall Gleeson játssza.

Tartalomjegyzék

Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő


A hetedik epizódban tűnik fel először, mint ambiciózus fiatalember, könyörtelen katonatiszt, aki látszólagosan korlátlan hatalommal rendelkezik, kizárólag a fővezérnek tartozik elszámolással. Nem hisz az Erőben, elveti a misztikus képességeket. A klónok helyett, már születésük óta rohamosztagosnak nevelt katonákat alkalmaz, ám ez nagyobb teret ad a lázadásnak is (lásd: FN 2187). Komoly energiát fektet csapatai kiképzési módszereinek és fegyvereinek fejlesztésére is. Azt a feladatot kapja Snoke fővezértől, hogy Kylo Ren segítségével keresse meg azt a térképdarabot, mely elvezeti a rendet Luke Skywalkerhez.

Csillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik


A történet elején elveszt egy fontos űrcsatát az Ellenállás megmaradt csapataival szemben, s egy csatahajója is megsemmisül. Mikor Snoke tudomást szerez hibájáról, hologramüzeneten keresztül értesíti a csalódottságáról. Azonban Hux egy új technológiát – hiperűr követés – alkalmazva újra felderíti az ellenséges űrhajókat. A film végén, Snoke halálát követően Kylo Ren veszi át a "legfőbb vezér" szerepét, így Hux – vonakodva bár -, de szolgálatába áll, majd együtt küzdenek az ellenállók ellen, a Crait bolygón.

Csillagok háborúja IX: Skywalker Kora


Hux tábornok a 9. részben az ellenállóknak küld egy üzenetet arról, hogy Palpatine visszatért, ám lelepleződik és az életével fizet árulásáért.

Külső megjelenés, fegyverzet


Források


  • Csillagok háborúja-portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Csillagok háborúja szereplők


Dátum: 31.03.2021 10:45:56 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.