Interlingva ábécéAz interlingva ábécé a latin íráson alapul és 26 betűből áll:

A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z

A betűk nevei: a, be, ce, de, e, ef, ge, ha, i, jota, ka, el, em, en, o, pe, qu, er, es, te, u, ve, duple ve, ix, ypsilon, zeta.

Az ábécé teljes egészében megegyezik a modern latin ábécével, nincsenek mellékjeles betűi. Az alapbetűkön kívül az interlingva nyelv használ összetett betűket is (ch, ph, qu, rh, tch, th), de ezek nem részei az ábécének. Egyes, még meg nem honosodott szavakban előfordulhat néhány mellékjeles betű is, pl.: kümmel.

  • Írásportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Interlingva nyelv | Latin eredetű ábécék


Dátum: 01.04.2021 09:27:51 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.