J. J. AbramsJ. J. Abrams
J. J. Abrams a 2015-ös Comic-Con-on
Született Jeffrey Jacob Abrams
1966június 27. (54 éves)
New York,
Művészneve Jeffrey Abrams
Állampolgársága amerikai
Házastársa Katie McGrath
Gyermekei három gyermek:
Henry Abrams
SzüleiCarol Ann Abrams
Gerald W. Abrams
Foglalkozása filmproducer- és televíziós producer, forgatókönyvíró, színész, zeneszerző és filmrendező
Iskolái
  • Sarah Lawrence College
  • Palisades Charter High School
Kitüntetései

A Wikimédia Commons tartalmaz J. J. Abrams témájú médiaállományokat.

Jeffrey Jacob Abrams (névváltozatai még Jeffrey Abrams vagy J. J. Abrams) (New York, 1966. június 27. –) amerikai film- és televíziós producer, forgatókönyvíró, színész, zeneszerző és filmrendező. Legismertebb munkái az ABC csatornán futó filmsorozatai: az Alias és a Lost – Eltűntek. Rendezője volt a 2009-ben bemutatott Star Treknek és 2013-as folytatásának, a Sötétségbennek. Abrams rendezte a 2006-os Mission: Impossible III-at, a 2011-es Super 8-at és a 2015-ös Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erőt, de ő jegyzi a sikeres A rejtély című sci-fi televíziós sorozatot is.

Abrams New Yorkban született, majd Los Angelesben nevelkedett. A Sarah Lawrence College hallgatója volt Bronxvilleben. Apja, Gerald W. Abrams is televíziós producer.

2006. július 14-én Abrams ötéves szerződést írt alá a Paramount Pictures filmgyártóval és hatéves szerződést a Warner Bros. stúdióval több mint 55 millió dollár értékben.[1]

Tartalomjegyzék

Filmjei


Televíziós munkái


Díjak és elismerések


Érdekességek


Jótékonysági tevékenységei


Abrams a National Advisory Board of the Young Storytellers Foundation tagja, amely fiatalokat oktat a filmkészítésről, és segíti az érdeklődők pályafutását.

Jegyzetek


További információk


  • Filmművészetportál
  • USA-portálKategóriák: Amerikai filmproducerek | Amerikai forgatókönyvírók | Amerikai filmrendezők | Amerikai televíziós producerek | 1966-ban született személyek | Élő személyek | New York-iak


Dátum: 01.04.2021 07:27:32 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.