James és Oliver Phelps - huwiki.org

James és Oliver PhelpsJames és Oliver Phelps
A Wikimédia Commons tartalmaz James és Oliver Phelps témájú médiaállományokat.

James Andrew Eric Phelps és Oliver Martyn John Phelps (Sutton Coldfield, Anglia, 1986. február 25. –) ikrek, angol színészek.

Ismertségüket Fred és George Weasley szerepének köszönhetik (James Fredet, Oliver George-ot) a Harry Potter c. filmsorozatban.

Oliver 13 perccel előbb született, mint James. Sutton Coldfieldben jártak iskolába a The Arthur Terry-be. 2004-ben jeles vizsgával zárták itteni tanulmányaikat.

Tartalomjegyzék

Életrajz


Mindketten különleges érdeklődést mutattak a színészet iránt már fiatal korukban, amikor is több iskolai színházi előadásban játszottak egymás mellett. 2000-ben az ikrek elmentek Fred és George Weasley szerepválogatására. „A mamánk hallotta, hogy meghallgatásokat tartanak ezekre a szerepekre Leedsben. Megnézett minket a szereposztó rendező, Janet Hircheson. Megkértek, hogy találkozzunk az igazgatóval, producerrel és íróval. Ez körülbelül hatszor történt meg, a képernyőtesztet beleértve. Azután azt mondták, hogy miénk a szerep.”

Az ikrek mindketten 190 magasak, és nincs másik testvérük. Az iskolában gyakran játszottak csínyeket a tanáraikon és diáktársaikon névcseréikkel, de meg lehet őket különböztetni; Oliver nyakának a jobb oldalán van egy anyajegy, James bal szemöldökén pedig egy sebhely.

Oliver és James mindketten hatalmas zenei rajongók és szeretnek hangversenyekre és fesztiválokra menni, nemrég megjelentek az V. Music Festival-on, ahol néhány kedvenc zenei művészük közül Red Hot Chili Peppers, a Foo Fighters, David Gray és Feeder játszott.

A sport egy másik a szenvedélyeik közül, azt mondják van egy kis versengés köztük amiatt, hogy rivalizáló futballcsapatoknak szurkolnak. Oliver az Aston Villának, James a Birmingham City-nek szurkol. A versengésük szintén felszínre tör a golfpályán. Mindkettőjük gyenge eredményekkel dicsekszik, bár James ragaszkodik hozzá, hogy ő a jobb golfjátékos.

Nemrég az ikrek fákat ültettek a National Forest-nál Leicestershire-ben. Érdekesség, hogy azt a fát, ami segített elkészíteni a Harry Potter seprűnyeleket, a fiúk ültették át, a fák nyír és kőris voltak.

2006 májusában részt vettek egy ünnepélyes futballtornán, ami a Celebrity World Cup Soccer Six nevet viselte.

James Phelps

James Phelps legjobb barátai a Harry Potter szereposztásban Devon Murray (Seamus Finnigan) és Matthew Lewis (Neville Longbottom). A Harry Potter filmeken kívül James feltűnt még a Da Vinci Kódban is, de ez csak egy igen pici mellékszerep, mindössze a háttérben kell elfutnia. Arra törekszik, hogy a jövőben a kamera mögött is tevékenykedjen, vagy rosszfiúként megjelenjen egy James Bond filmben. A kedvenc hobbija a rögbi, a foci és a golf. Az utóbbit rendszeresen űzi is testvérével, és édesapjukkal, Martynnal. Eredetileg barna a haja (mindkettőjüknek), a Weasley ikrek miatt amikor forgatnak, három hetente vörösre kell festeni.

Oliver Phelps

Oliver 13 perccel idősebb James-nél, kissé hosszúkásabb arca, és nyakának jobb oldalán található anyajegye miatt abszolút megkülönböztethető ikertestvérétől. Ha három szóban kéne leírnia saját magát, ezt mondaná: dumagép, barátságos és aktív. Oliver sokkal tisztelettudóbb az idősekkel szemben, ezt már Chris Columbus, a Harry Potter és a bölcsek köve rendezője is megmondta: "James egy kicsit szemtelen, de azért rendes gyerek." Oliver eddigi legelvetemültebb rajongói "ajándéka" egy melltartó volt krumplival teletöltve. Ennek még ma sem értik a jelentését… Oliver is, csak úgy mint testvére, szeret golfozni. Bár őt kevésbé érdekli (legalábbis annyira nem, mint James-t), és ő inkább az utána levő evést-ivást szereti. Oliver az Aston Villa-nak szurkol, és főként rock zenét hallgat. Szereti többek között a Red Hot Chilli Peppers-t, a Foo Foghters-t, Bon Jovi-t, a Coldplay-t, a Creed-et, a Velvet Revolver-t és a Guns'n'Roses-t. Az ő haja eredetileg szintén barna, így a forgatás alatt neki is 3 hetente festetni kell.

Filmjeik


Fordítás


Ez a szócikk részben vagy egészben a James_and_Oliver_Phelps című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Források


További információk

Kategóriák: Angol színészek | 1986-ban született személyek | Élő személyek


Dátum: 31.08.2020 12:17:29 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.