JoJoJoJo
JoJo
Életrajzi adatok
Születési név Joanna Noelle Levesque
Becenév JoJo
Született 1990december 20. (30 éves)
Brattleboro, Vermont
Pályafutás
Műfajok pop, R&B
Aktív évek 1997-napjainkig
Hangszer énekhang
Hang mezzoszoprán
Tevékenység
Kiadók Blackground Records

JoJo weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz JoJo témájú médiaállományokat.

Joanna Noëlle Levesque (Brattleboro, Vermont, 1990. december 20. –), aki JoJo néven lett ismert, egy amerikai pop és R&B énekes, zeneszerző, színész. Miután megnyerte az America's Most Talented Kids (Amerika Legtehetségesebb Gyerekei) televíziós showműsort, egy producer, Vincent Herbert meghívta a lányt a Blackground Records meghallgatására.

Tartalomjegyzék

Korai évek


JoJo Brattleboro-ban, Vermontban született. Keene-ben, New Hampshire-ben és Foxborough-ban, Massachusettsben is nevelkedett. Ír, lengyel, francia, afroamerikai és indián ősei vannak. Egy egyszobás lakásban nőtt fel Foxboroughban, csekély jövedelmű családban. Az apja az éneklést hobbiként űzte, az anyja pedig egy katolikus templom kórusában illetve egy musical-színházban énekelt. A szülei 3 éves korában váltak el.

Kiskorában JoJo figyelte, ahogy anyukája az egyházi énekeket gyakorolta. 2 évesen (1992) kezdett el énekelni, mindent megtanult, az összes gyerekdalt, R&B-t, jazz-t, dallamos műfajokat hallgatott.

Az A&E's show Child Stars III: Teen Rockers-en (Gyerek sztárok III: Tini rockerek) JoJo anyja azt állította, hogy lánya IQ-ja a géniuszi határvonalat súrolja. Gyerekként JoJo élvezte a Native American festivals (Őslakos amerikai fesztiválok)-on való fellépéseit és a helyi profi színházban való szerepléseit.

JoJo 7 évesen (1997) feltűnt egy televíziós komédiás show-ban, a Kids Say the Darnedest Things: On the Road in Boston (A Gyerekek megmondják az őszintét: Úton Boston felé) Bill Cosby-val, és énekelt egy dalt az énekes Cher-nek.

Zenei karrierje


Akkor kezdett igazán a hírességek közé emelkedni, mikor kiadta 1. albumát, mely debütálásakor a 4. volt a Billboard Hot 200-on. Amerikában 95.000, világviszonylatban pedig több, mint 3 millió volt az CD eladott példányszáma. Az album nyitódala, a Leave (Get Out) (Szabad fordításban: Hagyj el! (Menj el!)) 2004. februárjában lett bemutatva. Ez 12. lett a Billboard Hot 100-as listáján és elnyerte a RIAA arany fokozatú minősítését. A dal 5 hét alatt az 1. lett a Billboard Top 40-es listáján, így Ő lett a legfiatalabb szólóénekes az Amerikai Egyesült Államokban, akinek a dala az első helyen végzett.

JoJonak nem csak a zenében voltak sikerei. Először a The Bernie Mac Show-ban tűnt fel a televízió képernyőn. 2006-ban szerepelt 2 hollywoodi filmben, az Aquamarine-ban és az RV-ben.

2. albuma, a The High Road (A Széles Országút) 2006. október 17-én lett bemutatva, és a U.S. Billboard 200-as listán a 3. helyen végzett. Az 1. héten Amerikában 108.000, világviszonylatban több, mint 2 millió példányt adtak el belőle. Az album 1. dala, a "Too Little Too Late" 2006. augusztusában lett bemutatva és 3. helyen végzett a Billboard Hot 100-as listán és elnyerte a RIAA platina fokozatú minősítését.

2 évvel később, 2008-ban szerepelt a 2008 the Ultimate Prom-ban és elkészült új filmje, a True Confessions of a Hollywood Starlet (Egy Ifjú Hollywoodi Sztár Őszinte Vallomása), mellyel jelölték a Poptastic Awards-ra.

3. stúdióalbuma az All I Want Is Everything (Mindent akarok) előreláthatólag 2009 végén jelenik meg a Blackground Records kiadásában.

Filmjei


Források


Fordítás


A Wikimédia Commons tartalmaz JoJo témájú médiaállományokat.
  • Filmművészetportál
  • USA-portálKategóriák: Amerikai énekesek | Amerikai színészek | 1990-ben született személyek | Élő személyek


Dátum: 28.03.2021 07:57:40 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.