Kardhal (film) - huwiki.org

Kardhal (film)Kardhal
(Swordfish)
2001-es amerikai–ausztrál film
Rendező Dominic Sena
Producer Jonathan D. Krane
Joel Silver
Műfaj
Forgatókönyvíró Skip Woods
Főszerepben Hugh Jackman
John Travolta
Halle Berry
Don Cheadle
Zene Paul Oakenfold
Christopher Young
Operatőr Paul Cameron
Vágó Stephen E. Rivkin
Gyártás
Gyártó Jonathan Krane Group
NPV Entertainment
Silver Pictures
Village Roadshow Pictures
Warner Bros. Pictures
Ország USA
Ausztrália
Nyelv angol
Forgatási helyszín
Játékidő 99 perc
Költségvetés 80 millió dollár[1]
Forgalmazás
Forgalmazó Warner Bros. Pictures
Bemutató2001. június 8.
Korhatár R
14 év
Bevétel 147 millió dollár[2]
További információk

A Kardhal (Swordfish) egy amerikaiausztrál akciófilm Dominic Sena rendezésében, melyet 2001-ben mutattak be.

Tartalomjegyzék

Cselekmény


Alább a cselekmény részletei következnek!

Stanley Jobson (Hugh Jackman) egy magányos hacker, akit a bíróság eltiltott lányától és a számítógépes munkáktól. Szegényen éldegél egy olajmezőn. Itt látogatja meg Ginger (Halle Berry), hogy egy elképesztő ajánlatot tegyen neki. Menjen el vele Gabrielhez (John Travolta), és segítsen neki. Stanley nem akar menni, már kiszállt a számítógépiparból, jó útra tért. Ginger felajánl neki 100 000 dollárt, és még további 10 000 000-t ha segít neki. Ez már elég lenne egy jó ügyvédre, aki visszaszerezné neki a kislányát, Hollyt, pornómágnás mostohaapjától és pornószínész, alkoholista anyjától. Stanley végül igent mond, de ő maga sem tudja még, mibe keveredett bele. Gabriel egy saját terrorista hálózatot akar létrehozni a pénzből, hogy visszavághasson az országot fenyegető ellenségnek. Stanleynek csak annyi a dolga, hogy be kell törnie egy állami hálózatba, majd át kell utalnia az összes pénzt, amit az amerikai kormány helyezett el a fegyverkereskedésekből befolyt pénzekből. Az akció neve: Kardhal. A számítógépes betörés után be kell törni egy igazi bankba is, hogy használhassák az ottani rendszert. Stanley ki akarna szállni, de már késő. A számítógépes betörés sikerül. Hogy megzsarolhassák, elrabolják a lányát és a lány nevelőszüleit megölik. A bankban túszokat szednek, és minden túszra bombát helyeznek. Ha egy túsz elmenekülne, az időzítő működésbe lép. Így a rendőrség nem mer rajtuk ütni. Gabriel terve sikerül, megszerzi a pénzt, majd elmenekül. A film végén láthatjuk, ahogy egy arab terrorista hajója felrobban a tengeren…

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők


Szerep Színész Magyar hang
Gabriel Shear John Travolta Csankó Zoltán
Stanley Jobson Hugh Jackman László Zsolt
Ginger Knowles Halle Berry Söptei Andrea
J.T. Roberts ügynök Don Cheadle Kálid Artúr

Kapcsolódó szócikkek


Hivatkozások


További információk


  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: 2001 filmjei | Amerikai akciófilmek | Amerikai bűnügyi filmek | Amerikai thrillerek | Ausztrál akciófilmek | Ausztrál bűnügyi filmek | Ausztrál thrillerek | Warner Bros. Pictures-filmek | InterCom-filmek


Dátum: 29.08.2020 11:19:26 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.