Karl May-filmekA Karl May-filmek Karl May német író történetein alapuló művek. A filmek főszereplői, Old Shatterhand, Winnetou és Kara Ben Nemsi még napjainkban is népszerűek szerte a világon.

Néhány filmben Karl May történeteit dolgozzák fel, míg több esetben csak az író ismert regényszereplői köré írtak egy újabb történetet. Az 1920-as évek ilyen témájú némafilmjeiből nem maradt fellelhető példány.

Az 1960-as években leforgatott indián-filmek új kategóriát teremtettek, a többek között Martin Böttcher nevével jelzett indiántörténeteket összefoglalóan spagettiwesternnek nevezik. Ennek a kategóriának egy alkategóriája a kifejezettten Olaszországban, vagy olasz forgatócsoporttal készített spagettiwestern. A német Martin Böttcher Winnetou-filmjeit a jugoszláviai Lika régióban forgatták.

Tartalomjegyzék

Mozifilmek


(a magyar cím a zárójelben található)

Tévésorozatok, filmek


Diszkográfia


Irodalomjegyzék


Külső hivatkozások


  • Németország-portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Német westernfilmek | Könyvadaptációk


Dátum: 01.04.2021 08:16:57 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.