Katrin Cartlidge - huwiki.org

Katrin CartlidgeKatrin Cartlidge
Életrajzi adatok
Született 1961. május 15.
London,
Elhunyt 2002. szeptember 7. (41 évesen)
London,
Pályafutása
Aktív évek 19822001

Katrin Cartlidge IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap

Katrin Cartlidge (1961. május 15.2002. szeptember 7.) angol színésznő.

Tartalomjegyzék

Élete


Londonban született egy angol apa és egy bevándorolt zsidó menekült anya gyermekeként. A camdeni Parliament Hill School lányiskolában tanult. Első filmszerepét a Brookside című liverpooli szappanoperában játszotta 1982-ben. Később számos neves rendezővel dolgozott együtt, mint például Mike Leigh és Lars von Trier.

Negyvenegy éves korában halt meg tüdőgyulladás és vérmérgezés következtében.

Katrin Cartlidge Alapítvány


Hirtelen bekövetkezett halálát követően Mike Leigh, Peter Gevisser, Simon McBurney, Chris Simon és Cat Villiers megalapította a Katrin Cartlidge Foundation-t, melynek támogatói között szerepel Lars von Trier és a színésznő nővére, Michelle Cartlidge is.

Az Alapítvány minden évben a Szarajevói Filmfesztivál keretében adja át díját, melyet a néhai színésznő független és különleges szellemiségét követő, "a moziban megjelenő új és kreatív hangnak" ítélnek oda.

A díjazott színészek:[1]

Jelentősebb filmszerepei


Külső hivatkozások

Kategóriák: 1961-ben született személyek | 2002-ben elhunyt személyek | Angol színészek | Angol nők


Dátum: 29.08.2020 10:20:25 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.