Kobra (film)Kobra
(Cobra)
1986-os amerikai film
Rendező George P. Cosmatos
Producer Menahem Golan
Yoran Globus
Műfaj
  • akciófilm
  • thrillerfilm
  • krimi
  • regény alapján készült film
Forgatókönyvíró Sylvester Stallone
Főszerepben Sylvester Stallone
Brigitte Nielsen
Reni Santoni
Brian Thompson
Andrew Robinson
Art RaFleur
Lee Garlington
Zene Lévay Szilveszter
Operatőr Ric Waite
Gyártás
Gyártó Cannon Films
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
+ magyar (szinkron)
Forgatási helyszín
Játékidő 87 perc
Költségvetés 49 millió dollár
Képarány 1,85:1
Forgalmazás
Forgalmazó Warner Bros.
Bemutató 1986. május 23.
1988. január 28.
Bevétel 160 millió dollár
További információk

A Kobra egy 1986-os film, melyet George P. Cosmatos rendezett, a főszerepeket pedig Sylvester Stallone, Brigitte Nielsen és Reni Santoni játszották. A film Paula Gosling Fair Game című könyvéből készült, melyből még egy feldolgozást készítettek 1995-ben. (Tiszta játszma: a főszerepeket Cindy Crawford és William Baldwin játszották.) A Kobra nagy anyagi siker volt, de a kritikusok lehúzták a karikatúraszerű erőszak miatt. Kigúnyolták a filmposzteren szereplő szlogent is: „A bűnözés betegség, íme a gyógyszer!” Szerintük: „Stallone a betegség. A színjátszóleckék a gyógymódok”; „Kobra a betegség. Gyógymód nincs.” Az 1990-es évek folyamán viszont a film lassacskán egyfajta kultstátuszba került, köszönhetően hamisítatlan '80-as évekbeli hangulatának.

Tartalomjegyzék

Történet


Szereposztás


A videójáték


Az Ocean Software a film megjelenésével egy időben kiadott egy játékot. Ebben Cobretti hadnagyot irányíthatjuk, akivel le kell győzni az Éjszakai Mészárost és a bandáját. Commodore 64, ZX Spectrum, és Amstrad CPC-re adták ki, rendkívül magas volt a nehézségi szintje. Hogy a játékot a filmmel egy időben meg tudják jelentetni, nem csináltak meg néhány pályát, ezért az első három szint végigjátszása után a játék ismétel.

Érdekességek


Külső hivatkozások


  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: 1986 filmjei | Könyvadaptációk | Warner Bros. Pictures-filmek | Amerikai akciófilmek | Los Angelesben játszódó filmek


Dátum: 01.04.2021 11:57:26 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.