Lawrence KasdanLawrence Kasdan
Született Lawrence Edward Kasdan
1949január 14. (72 éves)
Miami, Florida, Amerikai Egyesült Államok
Állampolgársága amerikai
Nemzetisége amerikai
Házastársa Meg Goldman (1971–)
Gyermekei
Foglalkozása filmrendező, forgatókönyvíró
Iskolái
Kitüntetései Laurel Award for Screenwriting Achievement (2006)

A Wikimédia Commons tartalmaz Lawrence Kasdan témájú médiaállományokat.

Lawrence Edward Kasdan (Miami, Florida, 1949. január 14. –) amerikai filmrendező, forgatókönyvíró. Testvére Mark Kasdan író, producer.

Tartalomjegyzék

Életpályája


Szülei: Clarence Norman Kasdan és Sylvia Sarah Landau. Egyetemi tanulmányait a Michigani Egyetemen és a Kaliforniai Egyetemen végezte el. 1972-1975 között Detroitban, 1975-1977 között pedig Los Angelesben reklámszövegíróként dolgozott. 1977-1980 között szabadúszó forgatókönyvíró volt. 1980 óta a Los Angeles-i Motion Picture igazgatója. 1981-ben debütált rendezőként A test melege című filmmel.

Magánélete


1971-ben házasságot kötött Meg Goldman-nel.

Filmjei


Forgatókönyvíróként

Producerként

Rendezőként

Színészként

Díjai


Források


További információk


  • Csillagok háborúja portál
  • Filmművészetportál
  • USA-portálKategóriák: Amerikai filmrendezők | Amerikai forgatókönyvírók | 1949-ben született személyek | Élő személyek


Dátum: 29.03.2021 11:36:38 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.