Lysette Anthony - huwiki.org

Lysette AnthonyLysette Anthony
Életrajzi adatok
Születési név Lysette Chodzko
Született 1963. szeptember 26. (56 éves)[1][2]
Marylebone
Házastársa Luc Leestemaker (1991–1995)
David Price (1999–2003)
Simon Boswell
Pályafutása
Aktív évek 1982–napjainkig

Lysette Anthony IMDb-adatlapja
PORT.hu-adatlap

Lysette Anthony (született: Lysette Chodzko) (London, 1963. szeptember 26. –) angol színésznő.

Életpályája


A franciául és hollandul is folyékonyan beszélő Lysette színészcsaládból származik, az édesapja és édesanyja is e mesterséget űzte. A fiatal Lysette már tízéves korában fellépett a Pinocchioban a londoni West Enden. Első filmszerepét a Walter Scott regényéből adaptált Ivanhoe című tévéprodukcióban kapta, ahol Lady Rowena bőrébe bújt, és olyan partnerei voltak, mint James Mason és Sam Neill. Egy évvel később mutatkozott be a moziban, a Támadás a Krull bolygó ellen (Krull) című fantasyban. 1988-ban Michael Caine és Ben Kingsley mellett játszott a Sherlock és én Without a Clue című vígjátékban.

1991-ben egy amerikai produkcióban, a Farkangyal (Switch) című vígjátékban kapott egy kisebb szerepet, majd Woody Allen is számolt vele a Férjek és feleségekben (Husbands and Wives). 1993-ban John Travolta és Kirstie Alley mellett volt látható a Nicsak, ki beszél most! (Look Who's Talking Now) című vígjátékban. 1995-ben újra vígjátékban kapott lehetőséget, a Leslie Nielsen főszereplésével készült Drakula halott és élveziben (Dracula: Dead and Loving It). 1996-ban az akkori ügyeletes James Bond, Pierce Brosnan feleségét alakította a Robinson Crusoe kalandos élete (Robinson Crusoe) című Daniel Defoe adaptációban. Ezután főszerepet játszott Az ördög gyermeke (Misbegotten) című thrillerben.

2001-ben Patrick Bergin oldalán játszott a Loch Ness mélyén (Beneath Loch Ness) című akciófilmben, majd 2002-ben a Farewell to Harry című filmdrámában tűnt fel.

Filmjei


Jegyzetek


  1. Integrált katalógustár . (Hozzáférés: 2014. április 27.)
  2. SNAC (angol nyelven). (Hozzáférés: 2017. október 9.)
  • Filmművészetportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Angol színészek | Angol nők | 1963-ban született személyek | Élő személyek


Dátum: 31.08.2020 12:14:02 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.