Malatya (tartomány)Malatya tartomány
Nevének rövidítése MAL
Kormányzó Halil İbrahim DAŞÖZ
RégióKelet-Anatólia
SzékhelyeMalatya
Terület12 313 km²
Népesség722 065 (2007)[1]
Irányítószám 44x xx
Körzethívószám 00 90 422
Elhelyezkedése
Malatya tartomány elhelyezkedése Törökország térképén
Malatya tartomány weboldala

Malatya tartomány Törökország központi részétől kissé keletre helyezkedik el. Szomszédos tartományok: Adıyaman, Kahramanmaraş, Sivas, Erzincan, Tunceli és Elazığ. Székhelye: Malatya városa. A tartomány híres a kajszibarackjáról is.

Tartalomjegyzék

Közigazgatás


A tartomány 10 körzetre (ilcse) oszlik:

Történelem


Földrajz


Látnivalók


Források


Jegyzetek


Külső hivatkozások


A Wikimédia Commons tartalmaz Malatya (tartomány) témájú médiaállományokat.
  • Törökország-portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap
Kategóriák: Törökország tartományai


Dátum: 02.04.2021 04:55:48 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Lizenz: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Jogi nyilatkozat & Adatvédelmi irányelvek.