Manchesteri Egyetem - huwiki.org

Manchesteri EgyetemManchesteri Egyetem
University of Manchester

Alapítva c. 2004 (A Victoria University of Manchester és a UMIST egyesüléséből)
Hely Manchester, Anglia, Egyesült Királyság
Típus állami egyetem
Hallgatói létszám 39,120
Rektor Tom Bloxham
Tagság Russell Group, EUA, N8 Group, NWUA, ACU
Cím University of Manchester, Oxford Road, Manchester, M13 9PL
Elhelyezkedése
Manchesteri Egyetem
University of Manchester
Pozíció Anglia térképén
é. sz. 53° 27′ 56″, ny. h. 2° 14′ 01″
A Manchesteri Egyetem
University of Manchester
weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Manchesteri Egyetem
University of Manchester
témájú médiaállományokat.

A Manchesteri Egyetem (University of Manchester) egyetem az Egyesült Királyságban. A Victoria University of Manchester és az UMIST egyesüléséből jött létre 2004-ben. A kutatásokban aktív egyetemek a Russell Csoportjának tagja.

Története


A Manchesteri Viktória Egyetemet (Victoria University of Manchester) 1851-ben alapították. A Manchesteri Természettudományi Egyetemet (University of Manchester Institute of Science) 1824-ben alapították.

Ismertebb hallgatói


Kémia

Fizika

Ismertebb oktatói


Kémia

Fizika

Kategóriák: Az Egyesült Királyság egyetemei | Manchester


Dátum: 24.01.2021 10:47:54 CET

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.