Metacritic - huwiki.org

MetacriticMetacritic.com
Kereskedelmi? Igen
Oldal típusa
  • review aggregator
  • online music database
  • review site
Regisztráció Ingyenes
Elérhető nyelv(ek) angol
Alapítás 2001. január
Alapító Jason Dietz, Marc Doyle, Julie Roberts
Szolgáltató CBS Interactive
Alexa-érték 1269 (2017. november 20.)
URL www.metacritic.com

A Metacritic egy olyan weboldal, ami zenei albumok, videójátékok, filmek, TV műsorok és DVD-k értékeléseit gyűjti össze. Ezen értékelések átlagpontszáma adja a Metascore-t.

A kritikai weboldalak ötös vagy százas skálán pontozzák a szoftvereket, ezek adják azt a Metascore-t, melyet megjelenítenek a játék mellett. A felhasználóknak is lehetőségük van pontozni a tartalmat egy tízes skálán, ezt a Metacritic külön jeleníti meg a szavazatok átlagának formájában.

Tartalomjegyzék

Története


A Metacriticet 2001 januárjában indította el Marc Doyle, Julie Doyle Roberts és Jason Dietz. 2005-ben eladták a weboldalt a CNET-nek.[1]

Metascore


Besorolás Videójátékok Filmek/televízióműsorok/zene
Általánosan elismert 90–100 81–100
Általában kedvelt 75–89 61–80
Megosztó vagy átlagos 50–74 40–60
Általában nem kedvelt 20–49 20–39
Túlnyomórészt nem kedvelt 0–19 0–19

2015 őszén a legmagasabban besorolt videójáték a The Legend of Zelda: Ocarina of Time volt (99 metascore).

Források


  1. Nick Wingfield: High Scores Matter To Game Makers, Too (angol nyelven). The Wall Street Journal, 2007. szeptember 20. (Hozzáférés: 2009. december 14.)

További információk


  • Informatikai portál • összefoglaló, színes tartalomajánló lapKategóriák: Weboldalak


Dátum: 23.01.2021 11:01:38 CET

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.