Mikael Håfström - huwiki.org

Mikael HåfströmMikael Håfström
Született 1960július 1. (60 éves)
Lund, Svédország
Állampolgársága svéd
Nemzetisége svéd
SzüleiMaria Ortman
Jan Håfström
Foglalkozása
Iskolái Stockholmi Egyetem

Jan Mikael Håfström (1960. július 1.) svéd televíziós- és filmrendező.

1989-ben készítette első filmjét a televízió számára, majd 2001-ben rendezett először mozikba szánt filmet. Hollywoodi debütjére 2005-ben került sor a James Siegel regényéből készült Kisiklottakkal, a főszerepben Clive Owennel és Jennifer Anistonnal. Ezt követte a 2007-es 1408 című horror, aminek forgatókönyve Stephen King novelláját vette alapul.

Håfström több alkotásának forgatókönyvírója is egyben, illetve ő jegyzi a magyar mozikban is vetített Zsernyákok című díjnyertes svéd film szkriptjét is.

Bátyja Dan Håfström.

Filmjei


Külső hivatkozások

Kategóriák: Svéd filmrendezők | 1960-ban született személyek | Élő személyek


Dátum: 31.08.2020 12:48:13 CEST

Eredet: Wikipedia (Szerzői [Laptörténet])    Licenc: CC-by-sa-3.0

Változtatások: Az összes képet és a hozzájuk kapcsolódó legtöbb látványelemet eltávolítottuk. Néhány ikont a FontAwesome-Icons váltotta fel. Néhány sablont eltávolítottak (például „a cikk kibővítéséhez szükséges”) vagy hozzárendelte (mint például „hatjegyek”). A CSS osztályokat vagy eltávolították, vagy harmonizálták.
A Wikipedia-tól olyan linkeket, amelyek nem vezetnek cikkhez vagy kategóriához (mint például a „Redlinks”, „a szerkesztési oldalra mutató linkek”, „a portálok linkjei”), eltávolították. Minden külső linkhez tartozik egy további FontAwesome-Icon. Néhány apró változtatás mellett a médiatartályt, a térképeket, a navigációs dobozokat, a beszélt verziókat és a geomikroformátumokat eltávolítottuk.

Felhívjuk figyelmét: Mivel az adott tartalmat az adott időpontban automatikusan a Wikipedia veszi, a kézi ellenőrzés volt és nem lehetséges. Ezért a nowiki.org nem garantálja a megszerzett tartalom pontosságát és aktualitását. Ha van olyan információ, amely pillanatnyilag hibás, vagy pontatlan a képernyő, akkor nyugodtan lépjen kapcsolatba velünk: email.
Lásd még: Om oss & Adatvédelmi irányelvek.